2011-11-09 20 浏览
本身我都好写食评, 不过真系唔多顶得住果日个waitress我本身食好多野, 咁所以就叫左个可以加饭加菜既'定食'. 间野d 食物都算ok 喇.好正常我食完第一碗饭之后就紧系叫'加饭'. 点知个waitress 就即刻黑我面, 仲罢出一个好似去左动物园见到怪物既表情, 仲用左一个好疑惑既语气好大声咁o系我后面讲一句 waitress: "吓?! 加饭?!"我: ''系呀, 乜唔系可以加饭咩?''waitress: ''errr..... 你等等'' (之后就一路行, 一路细细声咁用个walkie 讲野)我初头都冇理佢, 未见过人大胃口咪俾你见识下啰. 转个头我都未食完个'定食', 我已经又食完个饭, 咁就再叫多一次加饭喇点知!!!! 佢揾个经理走埋黎同我讲: ""呢度一个'定食', 只可以加一次饭同加菜.""我心谂. 咁你个menu 就唔好写话可以加喇. 写得咁含糊. 你讲明只可以加一次, 我都唔出声.点解去到呢度你先讲唔加得?!!! 仲要做到咁样衰?!火都黎埋, 唔加咪唔加. 我自己空口食埋我个'定食' 就走------------------------------我都未走, 点知
好正常我食完第一碗饭之后就紧系叫'加饭'.

waitress: "吓?! 加饭?!"
我: ''系呀, 乜唔系可以加饭咩?''

点解去到呢度你先讲唔加得?!!!
仲要做到咁样衰?!
火都黎埋, 唔加咪唔加. 我自己空口食埋我个'定食' 就走

我都未走, 点知个waitress 走左去问我隔离枱果两个野都未食完既人: ''你地可唔可以转过去另一边坐? 出面而家有4个人等紧你呢度, 未有得食''

哗!!!! 人地仲食紧ga..你话佢两个坐o系度吹水就话o者...... 我心谂你地而家系咪迫人走?!
如果系我, 我一定会答佢 '唔得' 啰
2011-11-04