2013-02-11
平晚的旺角已经人多, 假期前夕晚上的旺角就更加人多, 揾食亦都麻烦同困难, 谂住行到去乐坊咁远会少人dd, 但都系咁多人, 一搭电梯上到去, 已经见到好多人等紧位, 同埋唔知边d人系等边间, 因为已经系有位就企, 我拎飞后都等咗成20分钟先入到, 应该算快挂?入去拎位时, 门口个姐姐话入坐计食2粒钟, 但完全冇问过我有冇问题, 就带我入去坐, 坐低之后挂住一路吹水一路睇menu, 隔咗5-8分钟, 个朋友问我点解仲未有水, 我先知原来一路都未比水我地, 跟住叫个姐姐比水, 佢哦完之后又过咗5分钟, 等到另外2个朋友到都未有水, 跟住到我个朋友追, 个姐姐答落咗单, 快架喇~ 我朋友唔死心, 火都嚟, 叫另外一个高级d的侍应再追, 佢又系哦完之后唔系即刻拎水嚟, 过咗一阵, 我地又再追头先高级果个侍应, 佢先解释系要落单, 然后水吧先会出, 但我地嘈得太劲, 佢话即刻入水吧亲自拎出嚟, 见佢行到一半, 另一个哥哥拎过嚟, 佢都由果个哥哥手上亲自拎比地, 真系唔明点解要杯水都要落单?水到咗无耐, 我地叫果d食物都开始上............... 香味肉酱意大利粉由香浓肉酱加埋帕尔马芝士
水到咗无耐, 我地叫果d食物都开始上............... 香味肉酱意大利粉 由香浓肉酱加埋帕尔马芝士配合成, 肉酱份量唔多, 应该叫做肉碎, 但味道唔错, 意粉的软硬亦适中, 成碟意粉的份量只系够4个人, 一人一碟仔, 应该有3-4啖咁上下啦~ 所以好快就KO哂~
蒜香忌廉汁阔面配鸡肉 个汁系蒜香帕尔马芝士忌廉汁, 但系唔系好觉有蒜香味, 净系觉得有忌廉同芝士味, 鸡肉好滑, 阔面的软硬亦适中, 再加埋自己落芝士粉, 超正~
中美洲惹味鸡肉薄饼 有惹味烤鸡肉、烧甜椒丝、果木熏烟肉、洋葱、青葱、莫沙华拉芝士、秘制酱汁, 一下冇为意有葱, 搞到我呢D唔食葱的人要先行走葱, 走哂比食葱的朋友~~ 虽然个PIZZA焗得唔系好香, 但起码佢个饼底唔会太油, 面头果d料分配得唔系太平均, 有d多有d少, 切又切到大大细细, 最唔好就系话用秘制酱汁, 原来系有少少辣辣的, 如果一d辣都唔食得的人, 咪比佢阴到, 我唔食得好辣, dd辣都勉强接受到, 佢好彩真系只有dd辣lor~~~
基本上佢呢度d食物系唔错, 唯一唔好就系坐低要杯水都等成廿分钟, 驶唔驶呀? 水啫...........真系唔敢想像要其他饮品要等几耐? 定系因为水唔驶收钱, 所以水吧搞咗其他收钱的饮品, 有时间先出几杯水呢?