2021-12-14 67 浏览
今日虽然系星期日,但老公都要返工,所以佢放工后即刻带佢去食好野惠劳下佢:去左铜锣湾位于Fashion Walk既Burgeroom. 佢有室内同室外座位选择。本来谂住依家天气凉凉地,坐系外面都唔错,但眼见有几枱都有人在食烟就拣番室内座位了。 Menu上有好多选择,想要的combination都有咁滞。最后老公想要个清新d既汉堡,所以拣左个Pineapple Bacon Burger (菠萝烟肉牛肉汉堡), 而我就拣左个 Guacamole Cheese Burger (牛油果酱芝士牛肉汉堡)。 2个汉堡都份量十足,好juicy,要出动刀叉先搞得掂~🤣 除此之外,我地都俾一样新上线既小食吸引住:Fish Roe Cheese Fries (飞鱼子芝士薯条)。飞鱼子芝士薯条的芝士分量丰富,飞鱼子亦充足,略嫌薯条唔系好够脆~ 每啖都有满满的芝士加上卜卜脆既飞鱼子,口感丰富,估唔到咁match~~ 店内既饮品含酒精同不含酒精既选择都有,款色都好特别,有来自澳洲同意大利的有气果汁。反而menu上有,来自美国既 Snapple就冇左,唔知会唔会同因为疫情而运唔到黎香港有关呢~

菠萝烟肉牛肉汉堡

牛油果酱芝士牛肉汉堡