2018-09-28
话说我住附近 有日夜晚落街行下个阵就索到好大阵螺丝粉既臭味 就谂住呢间嘢坚坚地啦第二日晏就落去试 一个人刀无原来阵味要成间嘢啲人刀嗌先会有淘宝一碗既臭味=成10几廿人一齐嗌呢碗嘢既味我就嗌左碗螺丝粉 手撕鸡同一枝芝士奶茶碗粉一上黎 啲臭味呢?落单张纸仲写咩走酸笋 无臭味不如吾好食怕吾怕笑死人 写到感然后碗嘢无臭味一饮啖汤 我饮紧暖水加左2粒味精 面头有啲辣油 但吾辣啰 碗嘢淡到咁既?成碗嘢衰过我淘宝买啰 点解可以难食到咁?真心想问下系个厨房吾识煮定系要介绍番淘宝边只好食俾你地。枱面有辣椒酱 咁碗嘢咁难食既情况下要加啲啦一样嘢难食 但个辣椒酱/油系得既话 系会救番碗嘢(如果你地刀系食辣既话)但系个辣椒酱系完全五香 无乜味 辣味得小小如果呢间嘢系卖呢啲内地既面食黎讲 真系好失败吾知有无同我一样 吾介意贵吾贵 细吾细碟 但就一定要好食如果好食得黎又做到个名既嘢就正(姐系写麻辣既话一定要又够麻又够辣又要有香味)话说碟麻辣手撕鸡 只碟好靓嫁 细细碟咁跟住西利喇 啲鸡肉系梅嫁 系攞到明整左好多系到每日刀卖吾晒所以要雪番 跟住第二日又要拎番出黎 重覆好多次先有既梅法最西利既系有骨 我真系重来味试过手
第二日晏就落去试 一个人刀无
原来阵味要成间嘢啲人刀嗌先会有
淘宝一碗既臭味=成10几廿人一齐嗌呢碗嘢既味
我就嗌左碗螺丝粉 手撕鸡同一枝芝士奶茶
碗粉一上黎 啲臭味呢?
落单张纸仲写咩走酸笋 无臭味不如吾好食
怕吾怕笑死人 写到感然后碗嘢无臭味
成碗嘢衰过我淘宝买啰 点解可以难食到咁?
真心想问下系个厨房吾识煮定系要介绍番淘宝边只好食俾你地。
枱面有辣椒酱 咁碗嘢咁难食既情况下要加啲啦
跟住西利喇 啲鸡肉系梅嫁 系攞到明整左好多系到
最西利既系有骨 我真系重来味试过手撕鸡有骨
仲要个pat嘢系鸡胸黎嫁涡
再讲下个味 吾要求呢啲咁铺食鸡有鸡味
但碟嘢叫麻辣手撕鸡 最基本既麻辣去左边?
洗吾洗俾个食谱你教你点整?
呢间嘢真系好得意 同分子料理差吾多
叫个样黎完全吾系个样嘢
其实可以整到咁真系好劲
枝嘢饮刀系难饮 但吾系冲既 系一枝枝既
埋单88蚊 真心你俾888我再食多次刀吾会再食
8毫子刀俾多
不可一不可再
而我吾知道呢间系咪有个咩youtuber拍片话好食个间开分店
如果系既话我想问你收左几钱
同埋系我心目中吾存在试业呢样嘢