2019-03-31 1232 浏览
系网上睇左介绍好耐,见到件件甜品靓到好似艺术品咁,今日同人庆生日终于有借口试试装修好特别岩晒少女打卡呃like种类唔算多,但样样都靓唔知点拣好,最后决定试左2人set先因为下午时间先有得食,夜晚冇得食,点知选择左后由满心欢喜不停影相,到45分钟后终于有食物上碟啦,全程睇住师傅制作认真冇停过手因为当日蕃茄沙律水牛芝士冇货,师傅好细心问左想改咸定甜点,我怕腻所以拣左咸,所以就变左3件青瓜卷同3件蟹肉马卡龙花生酱mousse甜筒-白朱古力脆脆,花生mousse其实味道系果味好滑好香雪糕筒系朱古力味阿华田芝士蛋糕-讲真食完唔知咩味,只试到淡淡芝士味同好滑睇返餐牌先知系阿华田火腿饼干条-火腿小小咸冇油香味,饼干条林左松露青瓜虾卷-入口非常清香虽然淡淡地但余香系口腔久久未散, 好fresh清味道一流蟹肉三文鱼籽马卡龙-蟹肉沙律咸咸地三文鱼籽一咬即爆鲜味提升,但夹埋甜味马卡龙真系好怪我唔识欣赏但朋友不停赞好味蛋白雪山柠檬挞-要底面一啖过咬,分开上下食只会甜死及酸死,夹埋食有蛋香又有柠檬清香,酸酸甜甜好朱古力泡芙-系卖相好似石头,其实同普通泡芙一样,朱古力馅好滑鳀鱼合桃芝麻牛油酱多士-味道讲唔出咁奇怪

装修好特别岩晒少女打卡呃like

花生酱mousse

雪糕筒系朱古力味
好立克芝士蛋糕

火腿饼干条

火腿饼干条-火腿小小咸冇油香味,饼干条林左

松露青瓜虾卷&蟹肉三文鱼籽马卡龙

蛋白雪山柠檬挞&朱古力泡芙

鳀鱼合桃芝麻牛油多士

鳀鱼合桃芝麻牛油酱多士-味道讲唔出咁奇怪,芝麻牛油除左成口油腻就连咸甜味都冇

tiramisu-好香滑但同街食差不多冇特别, 只系器皿装得靓可以一啖过食
茉莉茶&蜂蜜苹果茶

茉莉茶-唔够香但带甜味
蜜糖苹果茶-香香甜甜味道几特别
总结:要有耐性同唔饿先去食,因为等左9个字但食加影相只用左30分钟,饮品虽然水可以无限添,但坐左45分钟后先上,而且第一杯茶仲冻冻地,坐左咁耐已经想走添饮到冇用,食物真系好靓但味道只有一半系好味其实就普普通通,但想呃like氹氹自己开心都可以一试
2019-02-25
庆祝纪念