2020-10-07 2780 浏览
韩国嘅热潮系呢几年黎一浪接一浪,包括音乐、时装、剧集等等,就连嘢食都唔例外。大家都应该知道,喺尖沙咀有条几出名嘅「韩国街」,成条街都系韩国餐厅,等大家唔使特登去到韩国都可以品尝下韩国食物嘅滋味😆之前都嚟过依条街试吓啲韩国餐厅,真系太耐冇去韩国,今次就嚟到呢间鼎鼎大名嘅「OPPA Coffee Bar Restaurant」试吓先😍一去到真心惊讶😱真系座无虚席,比限聚令困咗喺屋企太耐,系要出黎食番餐好嘅。呢度最出名嘅系熔岩炒饭,足足有6款,觉得食呢个系其次,我谂重点系会有OPPA帮手烧😏🤫韩国野又点少得炸鸡🍗啲炸鸡款式都几多🤤,配啤酒就一流喇。食个炒饭都咁讲究⁉️你值得拥有😎首先OPPA会送上熔岩炒饭,一送黎戈阵已经有蛋浆同埋芝士,即烧芝士蛋,今次真系火都黎🔥火枪烧食物真系不得了🙊劲长嘅拉丝!啲芝士多到爆灯😍😍连埋炒饭真系一流呀🤤我叫戈款系章鱼蛋浆熔岩炒饭,所以个炒饭黎讲蛋味都算有少少嘅。蛋炒饭确实都系香港人好中意嘅食物,连韩式食物都有。就咁睇吾系好睇到章鱼粒呢?佢地哩埋咗呀🙊但实际上食落系多㗎,每粒都细细粒咁。跟住就紧系叫喺韩国餐厅必叫嘅炸鸡🤩我哋叫嘅系蜜糖牛油炸鸡,就咁睇炸鸡外皮已经f

韩国野又点少得炸鸡🍗啲炸鸡款式都几多🤤,配啤酒就一流喇。

秘制章鱼蛋浆熔岩炒饭

跟住就紧系叫喺韩国餐厅必叫嘅炸鸡🤩我哋叫嘅系蜜糖牛油炸鸡,就咁睇炸鸡外皮已经feel到好脆啦系咪🤓食落都脆脆哋嘅,同埋蜜糖牛油味好浓,尤其系蜜糖!所以食落去真系发自内心咁甜🤪底部都有薯条,不过可能蜜糖牛油都几多,所以底部啲薯条都几淋。
蜜糖牛油炸鸡

然后系蟹肉蟹膏饭卷,饭卷嘅数量比我想像中多😳以为得几件,点知都有成10件,又比得几慷慨👍🏼里面嘅蟹膏好似多蟹肉少少,两样我都中意食😋不嬲都觉得韩式嘅饭卷几好食,连埋萝卜丝同埋鸡蛋丝食都好健康。
蟹膏蟹肉紫菜包饭
2020-09-30