2024-08-01
想讲食咗呢间好多好多好多次啦~由大埔一间小店起 食到变咗大舖再到儿加有埋两间分店 真系唔易因为除咗烧得好好 仲要保持水准咁耐所以今日又再嚟食串烧饮酒中环呢间分店充满彩色霓虹灯光照落门面 啲透明球好似识得发光咁啊成个氛围好有活力同埋令人兴奋设有内外座位 好啱朋友/情侣过嚟我哋两个叫咗以下几样嘢食- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 1. 烧物(盐烧牛舌心/ 椒盐日本黑豚/盐烧多春鱼/风味羊肉串/风味烧鸡肾串/椒盐极品肥牛/一口和牛串 /安格斯牛肉葱串/椒盐薄烧白鳝)盐烧牛舌心食落爽脆有汁 好有牛肉鲜味椒盐日本黑豚外皮香脆 椒盐调味带嚟咸香盐烧多春鱼鱼皮烧到焦脆 肉质鲜嫩风味羊肉串同烧鸡肾串都有独特香料风味椒盐极品肥牛同一口和牛串都展现到高级肉质安格斯牛肉葱串 两者融合好清新又带点香气椒盐薄烧白鳝带有微微辣味 同鳝鱼嘅鲜甜好夹2. 烧物(味噌甲罗烧/玉子烧/香辣鸡翅包饭/芝士松叶蟹棒/盐烧鸡翼/盐烧鸡软骨/大葱鸡髀肉串)味噌甲罗烧有浓厚味噌香气 唔知点解好想配梳打饼但呢度冇 最后配咗落绵密松软嘅玉子烧 都好夹啊~香辣鸡翅包饭望落系胀
由大埔一间小店起 食到变咗大舖
椒盐极品肥牛同一口和牛串都展现到高级肉质
安格斯牛肉葱串 两者融合好清新又带点香气
椒盐薄烧白鳝带有微微辣味 同鳝鱼嘅鲜甜好夹
味噌甲罗烧有浓厚味噌香气 唔知点解好想配梳打饼
但呢度冇 最后配咗落绵密松软嘅玉子烧 都好夹啊~
香辣鸡翅包饭望落系胀卜卜 入面收埋咗比鸡油浸住嘅饭
芝士松叶蟹棒超大条啊~ 面头加咗火灸芝士 有点邪恶
盐烧鸡翼/鸡软骨/大葱鸡髀肉热气腾腾咁上 盐烧好正!!
韭菜烧系我每次食串烧必点嘅
自己烧永远都烧到干晒㶶晒
但系呢度烧到韭菜仍然保持湿润
加埋上面好多好多嘅孜然粉 正啊!!
炸馒头都好正 外层炸到香脆 内馅绵滑
配埋炼奶 我谂唔会有人唔钟意食XD
忌廉蟹肉薯饼外层都系好脆 唔会太油
入面好多蟹肉作为馅料 配沙律酱好食
食串烧就紧系要饮酒啦!! 加上呢间喺兰桂坊
叫咗两杯 一杯Godiva Chocolate (Cocktail)
用咗Godiva朱古力利口酒 同朱古力牛奶调制而成
色泽望落浓郁深邃 上手闻到朱古力嘅酒香甜味