2018-11-08 87 浏览
系网上见到神虎面黎到香港后备受好评,日前见食Lunch专登走去试下~~~可能因为早去既关系,原本以为会大排长龙,结果去到立刻可以入座~~里面格局同大多数拉面店差唔多,座位都算舒适~~由于第一次食,加上Lunch时间有限,就随意叫左个赤虎试下~~~上菜速度算快,怀住少许紧张既心情试下个汤头,汤头比平时其他拉面铺辣,个辣味都几过瘾,但真系同部分网民所讲一样,真系咸左d,食完都仲会觉得咸要出去买野饮。。。。试完汤头,试下面条,面条质感偏硬身,弹牙有嚼劲,不错~~叉烧味道同其他拉面店比较差异不大,反而粒肉丸有惊喜,里面加入姜粒,肉质爽口,几好食~~食完埋单见到门口出面开始出现人龙,建议大家预好d时间到店面等候~~~埋单$93,尼个价钱对比其他同区拉面店属正常水平(当然系香港食拉面系比较贵),但你话以同样价钱,系同区会唔会系拉面既No. 1 choice, 甘就真系见人见智啦~~~~

里面格局同大多数拉面店差唔多,座位都算舒适~~

试完汤头,试下面条,面条质感偏硬身,弹牙有嚼劲,不错~~

赤虎
2018-11-07