2023-06-01 44 浏览
位于中环嘅一间主题素菜配搭不同肉类嘅西餐厅,厨师创新嘅煮法令每一个客人每次都唔同嘅惊喜今日嚟到呢度食午餐当然要试佢几款招牌𩠌菜🌸Quinoa - Sweet Potato - Thyme广受欢迎的开胃菜之一藜麦-红薯- 百里香,佢用红薯再搭配藜麦、肉桂和百里香,创造出特别嘅味道👍🏻👍🏻非常之开胃🌸Feuille 招牌面包 配刁草 Pil Pil 酱呢个面包非常香喷喷🤭口感外脆内里面包超级软熟,面层仲有啲南瓜籽和葵花籽再配搭佢自家制刁草PilPil酱真系好夹,我一口接一口食唔停😆🌸意大利青瓜 – 加州龙虾 – 薄荷呢度菜分两组咁食,酿满鲜嫩龙 虾肉的意大利青瓜花开始食先、意大利青瓜花内酿有茴 香啫喱、龙虾膏以及茴香叶制作而成的馅料味道非常特别,食完系口内仲有淡淡嘅甜味同茴香味😋另一部分厨师即席炭烧烹制。将龙虾蘸 配以的酱汁一起食用,感觉好奢华😍成餐饭完全感受到厨师嘅用心制作,每一样𩠌菜都好似艺术品一样精致,下次有时间再约朋友嚟食晚餐🥰🥰

今日嚟到呢度食午餐
当然要试佢几款招牌𩠌菜

广受欢迎的开胃菜之一藜
麦-红薯- 百里香,佢用红薯再
搭配藜麦、肉桂和百里香,创造出特别嘅味道👍🏻👍🏻非常之开胃

🌸Feuille 招牌面包 配刁草 Pil Pil 酱

🌸意大利青瓜 – 加州龙虾 – 薄荷