2023-10-12 2117 浏览
今日实在太开心要庆祝庆祝🍾️特意拣呢度米芝莲级别嘅日式怀石料理Omakase 🤓Omakase 主要系厨师发办享受厨师嘅刀工、心思、视觉味觉享受及不时不食呢度嘅体验令人非常难忘由抺手巾开始巳慢慢地进入佢地既主题,看似简单的抹手巾都有寓意,都有佢嘅故事,菊花水浸了一既嘅抹手巾寓意身体健康,而最细微嘅筷子都系自己选择正好入秋,每道菜都有秋意感觉,摆设及器皿都非常讲究并不马虎💯💯💯⭐️每位$2800 每月都会转Menu,所以周边都见好多熟客嚟庆祝周年及生日我地就第一次,感觉更新鲜💮每道菜都好似艺术品咁,必须打卡再慢慢品尝,最深刻印象就系宫廷和牛,佢系用Sukiyaki既酱汁混合红酒一齐烹调,入口香浓细滑👍🏻另外墨鱿鱼及拖罗都系我食过最好食嘅一间,墨鱿鱼黏度高,不是平时食开既爽脆拖罗有主厨自制嘅蛋黄酱,配埋小小鲜淮山一齐食,超级有记忆既菜式💯而佢既松前酱油都好特别,系用美林昆布酱油煮成,再嚟点刺身一齐食,证明主厨对每一样嘢都非常有要求✨香港想食怀石料理并不多地方有,呢度确实不错选择❣️
今日实在太开心要庆祝庆祝🍾️
特意拣呢度米芝莲级别嘅日式怀石料理Omakase 🤓
⭐️每位$2800
每月都会转Menu,所以周边都见好多熟客嚟庆祝周年及生日
我地就第一次,感觉更新鲜💮

香港想食怀石料理并不多地方有,呢度确实不错选择❣️