2019-05-13
是日朋友拣左尼间IG-able嘅餐厅食下午茶,满心期待身处系绿洲(大家系openrice提供嘅相)叹一叹!🙈 但去到先发现book错日子(由于餐厅比较少位,俾食客坐得松动啲,所以一定要book位),好彩侍应话好快有位!💥原来,唔系绿洲范围有位 😅 系加开嘅细房⋯⋯ 细房仅仅放到2张4人枱,一拉埋门倾计好应声 🙉 同想像差好远⋯⋯而且3点5坐低⋯⋯侍应话3点半 last order.. 短短5分钟已经被问几次想食咩(系有礼貌嘅) 😅😅 所以大家要留意时间喔!- - - - - - 从餐厅嘅摆设同餐具都睇感受到餐厅嘅诚意🥴1. 蜜桃红茶($48)红茶味浓,想像系比snapple嘅peach tea更好饮。2. 牛油果,苹果,奇异果沙冰($72)🥑🍎🥝口感异常清新,平衡得好好😻 不过话明沙冰,好冻😹 (餐厅冷气好劲,要带多件衫)3. 芝士黑松露焗薯条($98)好 大 碟!好 多 黑 松 露! 😹 碟薯条同黑松露嘅份量多到有啲吓亲我,不过真材实料,朋友赞过不停!4. 樱花树下的突发奇想 ($158)整个甜品嘅设计好靓,粉红色棉花糖环绕朱古力百力支,插系角落果旧brownie上,真系好似一棵樱花
- - - - - -
从餐厅嘅摆设同餐具都睇感受到餐厅嘅诚意🥴
1. 蜜桃红茶($48)
2. 牛油果,苹果,奇异果沙冰($72)🥑🍎🥝
3. 芝士黑松露焗薯条($98)
4. 樱花树下的突发奇想 ($158)
整个甜品嘅设计好靓,粉红色棉花糖环绕朱古力百力支,插系角落果旧brownie上,真系好似一棵樱花树🌸🌳。而brownie嘅黑朱古力浓度比坊间高👍🏻 口感唔会腻!
不过尼个价钱偏贵💸 可以食到一个main了
最后,食食下侍应知会出面绿洲范围有枱可以转坐💪🏼🥳: