餐厅: 滾得囍宮廷火鍋小炒
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2019-10-15 169 浏览
朋友话北角有间打边炉好正, 话带我去见识下~初初都冇太大嘅期望, 但一上到去见到个门口有张龙椅, 真系好特别!侍应服务好好, 好有礼貌, 而且张Menu系圣旨, 同门口嘅龙椅互相呼应!我哋坐嘅张凳, 都好古色古香。未食嘢, 就已经比佢嘅装修摄住! 唔好以为呢间铺得个样, 啲嘢比起佢嘅装修更加冇得弹!康熙花胶鸡汤锅呢个汤底真系好鲜甜! 同屋企阿妈煲嘅有得fight! 花胶同鸡系另上。睇住我个朋友将大大嚿嘅花胶同滑脱脱嘅鸡放入个汤底度, 就已经流晒口水啦!真系估唔到, 打边炉嘅汤底竟然有阿妈级靓汤嘅水准!黎都一定要饮咗啖靓汤, 先开始打边炉!黑松露墨鱼滑 +  瑶柱干贝滑呢两款滑, 好新鲜!鲜味十足!朋友都话黑松露墨鱼滑好食啲, 但我就偏爱瑶柱干杯滑!和牛一口饺非常特别的饺, 所以我地就叫左黎试, 但当渌的时候大家都一样烚下烚下!唔记得左和牛唔需要咁长时间, 所以渌左一段时间!入口的牛味好浓烈, 亦好juicy, 相信如果我地时间控制得好的话, 味道会更好!猪颈肉 每次打边炉必点猪颈肉,  今次又点少得呢!未食之前, 见到佢啲猪嘅纹理, 就已经流晒口水。猪颈肉真系有猪味, 仲非常爽口
朋友话北角有间打边炉好正, 话带我去见识下~

我哋坐嘅张凳, 都好古色古香。

康熙花胶鸡汤锅
呢个汤底真系好鲜甜! 同屋企阿妈煲嘅有得fight!
康熙花胶鸡汤锅

黑松露墨鱼滑 +  瑶柱干贝滑
黑松露墨鱼滑, 瑶柱干贝滑

和牛一口饺
唔记得左和牛唔需要咁长时间, 所以渌左一段时间!
和牛一口饺

猪颈肉
每次打边炉必点猪颈肉,  今次又点少得呢!
未食之前, 见到佢啲猪嘅纹理, 就已经流晒口水。
猪颈肉真系有猪味, 仲非常爽口, 食极都唔腻!
猪颈肉

御前一品 手切牛肉拼盘
如果打边炉唔叫牛肉, 都唔好话自己去过打边炉。
个牛肉拼盘成座山咁, 啲牛肉白色同红色嘅纹路好引人入胜!
食极都停唔到口, 一块接一块咁食!
御前一品 手切牛肉拼盘

滚得囍蔬菜拼盘
冇谂过佢会砌到咁靓、成个花咁, 打卡一流呀~
有好多款菜, 连木耳都有, 不过款沙律菜渌完会苦苦地。
滚得囍蔬菜拼盘

去滚得囍打边炉, 真系视觉同味觉嘅一大享受!