2024-11-11
今日带埋一家人出来食lunch~位于观塘港铁附近既flames一直都想试! 餐厅有小朋友餐具,地识又阔落,店员又nice,系亲子友善餐厅。我哋叫咗lunch set,套餐包主菜及饮品我地另外加钱叫左餐汤:南瓜汤 及小食: 澳式鸡盐薯条。薯条好脆,系粗条薯条配鸡盐,另一个口味!▪️香蒜蟹肉香草意粉用香草,蟹肉和香蒜炒,有蒜香得嚟蟹肉带少少咸味。无浓厚酱汁系比较清新嘅选择,吃得轻盈又好吃!▪️意大利蘑菇烟肉薄饼薄饼做得好出色!食得出系手制薄饼仲要即焗,薄饼底好烟韧,亦都做到有芝士拉丝!必点!餐饮可以拣咖啡或茶,另外亦都可以加钱转特饮!亦可加钱有是日甜品。我地个日系番石榴做既芝士蛋糕! 粉红色很特别。原来番石榴都可以做甜品,仲要好食!今次过来Flames 食物,环境,服都好满意:)又多一个亲子餐厅on list!
我哋叫咗lunch set,套餐包主菜及饮品
▪️香蒜蟹肉香草意粉
▪️意大利蘑菇烟肉薄饼