2023-10-21 9 浏览
店名:Seoulmate 地址: 将军澳唐俊街23号Monterey Place地下G25B-G26A号舖呀女经过间餐厅见到个乌卒卒饭觉得好得意,好想食,于是带佢入黎一齐试下😋😋蟹膏甲罗烧黄金蟹肉意粉 $158Pasta in Salted Egg Yolo Cream Sauce with Japanese Miso Crab蟹盖上面摆咗好多蟹膏,捞埋啲意粉一齐食,好好味!啊女自己一个食左好多!烟雾弥漫乌卒卒火山章鱼蟹肉明太子炒饭 $168Octopus, Crab Meat & Mentaiko Fried Rice in Smokey Volcano仪式感重!一打开个盖烟雾离漫。全场人都望住,非常适合打卡🤗阿女睇到哇哇声。我哋大人觉得好好味,有泡菜,八瓜鱼,红萝卜🥕,菇等配料,食落好开胃🤤不过小朋友未必食到,啊女话辣🫢芝士泡菜焗生蚝 $128Kimchi & Cheese Grilled Oyster一碟有6只,每一只都有好多好多芝士,加埋泡菜,系一个唔错嘅尝试焦糖乌龙茶珍珠奶盖 • 瀑布戚风蛋糕 $108Caramelized Oolong Tea with Bubble Ch
店名:Seoulmate

蟹膏甲罗烧黄金蟹肉意粉 $158

烟雾弥漫乌卒卒火山章鱼蟹肉明太子炒饭 $168
不过小朋友未必食到,啊女话辣🫢

芝士泡菜焗生蚝 $128

焦糖乌龙茶珍珠奶盖 • 瀑布戚风蛋糕 $108
Caramelized Oolong Tea with Bubble Cheesy Waterfall • Chiffon Cake
店员推荐我哋试呢个甜品,因为话啲珍珠每日新鲜煮!果然无错,啲珍珠好烟烟韧韧,好正!蛋糕都好松软,整体唔会太甜!🤗

洛神花冰极熊西柚白桃梳打 $48
蓝蝶花冰极熊柑桔梳打 $48
两杯饮品各有特色,酸酸甜甜,好好味,仲有熊仔冰系饮品上面,睇见都觉得冰凉!

最欣赏系每一个店员都好有礼貌,而且好有小朋友心,会准备小零食比小朋友,仲讲明要食完饭先可以食🤗实在帮左妈妈一个大忙🫣🤭👍👍