2021-03-03
零失败𝒔𝒆𝒍𝒇-𝒃𝒂𝒌𝒆自助整蛋糕🧁打卡热点📸早几家姐仔睇到𝐰𝐚𝐥𝐥𝐚𝐜𝐞 整蛋糕觉得几好𝐰𝗼,第2日又见到𝑨𝒍𝒊𝒂姐姐都系同1整🎂𝒂𝒈𝒂𝒊𝒏所以就话不如考完试果日去整,跟住去拎俾朋友仔食👯♀️今次成个过程都喺家姐仔1手1脚整,佢都有叫𝚅𝚒𝚎𝚗𝚗帮少少手🤏🧁经online预约咗时间后,于指定门市,姐姐confirmed booking再俾埋钱就整得啦🧁会嚟tour讲解材料、器皿、打卡位置及注意事项🧁跟住就跟住个 𝐢𝐩𝐚𝐝 𝐬𝐭𝐞𝐩 𝐛𝐲 𝐬𝐭𝐞𝐩咁做🧁每个𝐬𝐭𝐞𝐩除咗有段片外,旁边仲有文字版𝗺𝐞𝐧𝐭𝐢𝗼𝐧🧁只要跟住嚟做,根本系「0」失败(家姐仔都👌🏼)🧁整完仲有少女心爆发嘅花墙打卡热点🧁大概用咗 2.5hrs 时间,中间要雪冻等等🧁放晒手俾家姐仔整,虽然屋企都到,但有d钱真系要俾人赚吓🤫但最值得1赞同埋欣赏嘅地方,系一班系后面会密密观察👀整蛋糕🍰过程,喺适当嘅时候会伸出热情之手帮助💕 又唔会觉得尴尬真系隔住个口罩😷都feel到佢哋对整蛋糕热情❤️仲好𝐭𝐚𝐥𝐤𝐚𝐭𝐢𝐯𝐞 + 𝐟𝐫𝐢𝐞𝐧𝐝𝐥𝐲 (家姐一有问题就十万个为什么⁉️)同埋唔记得咗 #阿边个边生日 又订唔切蛋糕🎂,唔洗惊只要仲系7点钟
所以就话不如考完试果日去整,跟住去拎俾朋友仔食👯♀️
🧁会嚟tour讲解材料、器皿、打卡位置及注意事项
🧁跟住就跟住个 𝐢𝐩𝐚𝐝 𝐬𝐭𝐞𝐩 𝐛𝐲 𝐬𝐭𝐞𝐩咁做
🧁每个𝐬𝐭𝐞𝐩除咗有段片外,旁边仲有文字版𝗺𝐞𝐧𝐭𝐢𝗼𝐧
🧁只要跟住嚟做,根本系「0」失败(家姐仔都👌🏼)
🧁整完仲有少女心爆发嘅花墙打卡热点
🧁大概用咗 2.5hrs 时间,中间要雪冻等等
🧁放晒手俾家姐仔整,虽然屋企都到,但有d钱真系要俾人赚吓🤫
同埋唔记得咗 #阿边个边生日 又订唔切蛋糕🎂,唔洗惊只要仲系7点钟,12点前仲赶得切蛋糕仲要系亲手整🤩 无论𝐜𝗼𝐮𝐩𝐥𝐞,闺蜜👭定系 #亲子烘焙 🧁都𝐮𝐬𝐞𝐫 𝐟𝐫𝐢𝐞𝐧𝐝𝐥𝐲🌟超值得推荐👏🏽👏🏽