2023-04-26
收工外卖左土瓜湾北帝街嘅一间新式冰室-茶舍,同老公2人真系食到好满足啊!等外卖时留意到佢地嘅装修同气氛好舒服,落单时店员都几亲切。我叫咗几道菜,其中包括日式特制蒲烧鳗鱼丼饭,咖哩牛腩焗饭,烟三文鱼沙律同浓虾汤。先嚟讲下日式特制蒲烧鳗鱼丼饭,真系好正啊!鳗鱼煮得岩岩好,肉质仲几嫩,蒲烧酱汁嘅香甜味道好搭鳗鱼,真系好味。啲饭都煮得岩岩,食落有口感。如果你系鳗鱼爱好者,真系唔可以错过。咖哩牛腩焗饭焗得非常出色,咖哩味估唔到咁浓郁,牛腩肉煮得好软冧,焗饭上面嘅芝士令整个饭更丰富邪恶。如果你平时食开咖哩,一定要试下佢地嘅咖哩。烟三文鱼沙律系一道清新嘅开胃菜,三文鱼烟好唔错亦唔会太咸,配上新鲜嘅生菜同埋沙律酱,真系好开胃。成日去街食都要食下菜保持健康,呢个会系一个好嘅选择。最后,虾汤一入口几鲜甜,汤底浓郁,有浓浓嘅虾味,令人食完之后都暖好饱足。茶舍系一个好就脚既新颖港式餐厅,位于土瓜湾美食街-北帝街既街头,座位设计舒服,食物都非常多选择,质素出色。如果你系土瓜湾附近,而又想食亲民款式多啲嘅餐厅,茶舍系一个唔错嘅选择。