朋友推介,长沙湾开左间正宗地道泰国菜,无论由厨房到门面,都由泰国人一手经营同包办,长沙湾同深水埗居民,又多一个新选择。餐厅唔算大,装修骨子,充满泰国风情味道。menu嘢食都几多,价钱亦亲民,我同朋友叫左小食、炒菜、主菜同特色菜式。泰式炸虾饼:卖相几好,刚炸起,热辣辣。虾饼食落香脆弹牙,点埋泰式甜辣就更好食。马拉盏炒通菜:通菜炒得够翠绿,有镬气,马拉盏咸咸香香,整体味道辣辣地,又几惹味。铁板蚝仔炒蛋:份量多,炒蛋够香,蚝仔新鲜,size唔细,入口软软肥美,好有蚝味,旁边辣酱辣度都ok㖞,配埋一齐食,唔错。底铺左芽菜,好爽口。铁板用火keep住热,唔会话一阵间就冻晒,呢D冻天气食佢就最啱。泰式炒粉丝 (牛肉):卖相吸引,除左牛肉,配菜有红椒、青椒、洋葱、椰菜、芽菜、鸡肶菇同鸡蛋,非常丰富,上面仲洒左花生碎。整体炒得几香,够味,炒粉丝唔会话炒到一旧旧,亦唔算多油,同样够镬气,配菜又够爽口,少辣,几好味。青柠梳打:青柠带酸味,梳打甜味中和返,几清爽。椰汁冰:椰汁味重,加左花奶味道较香,唔算话太多冰,好饮。

青柠梳打:青柠带酸味,梳打甜味中和返,几清爽。

椰汁冰:椰汁味重,加左花奶味道较香,唔算话太多冰,好饮。
5天前