嚟过大角咀咁多次,唔讲都唔知原来呢到有间价钱亲民既寿司店。小店铺头面积唔大,就咁行过好容易会miss左,餐厅只有一张枱仔,所以大部分客人都系外卖自取拎返屋企食。 麻雀虽小,但五脏俱全,餐牌上寿司款式丰富,连炸物都有,而且价钱非常亲民,大部份寿司都系$10或以下。全部寿司都系即叫即制,确保送到客人手上嘅时候仲系新鲜。呢个价钱当然唔可以期待有高级寿司店嘅质素,但系平得黎绝对唔差,部份寿司仲几有惊喜。我最推介系海胆花之恋,海胆同三文鱼都好新鲜,海胆比想像中好味,味道鲜甜,而且份量唔少。我试过某间连锁寿司店嘅海胆又腥又臭,好彩呢间完全无咁既情况,仲出奇地好味。炙烧系列都唔错,最好味系盐烧左口鱼边寿司,烧鹅肝寿司都OK,重点系旧饭吸收晒上层食物既精华,所以特别香口。三文鱼籽、带子寿司,蟹膏玻璃虾都正常。芥辣八爪鱼调味得啱啱好,唔会太呛又好香芥茉味,不错。重点系店员非常有礼貌💕全程唔该前唔该后,又话唔好意思要我等咁耐。而且提供嘅豉油同芥末份量都好足够,我唔洗就住嚟食。呢个价钱黎讲,食物质素绝对不错!