2019-09-04
成日经过呢间铺头,都发现呢间成日大排长龙,今日见我地晏左出黎,见到冇乜人等位,所以都试下呢间呢度有lunch set价钱由大约60-100左右不等,但每个set lunch都有丰富既野食跟:沙律🥗、前菜一小碟、面豉汤🥣、蒸茶碗,都十分抵食。🌟蒸茶碗可能佢地都整定好多个,所以食落去唔够热,同埋唔够滑溜,有代改善。😌🌟天妇罗餐🍤卖相、份量都算唔错,有炸虾🍤、1件茄子🍆、蕃薯🍠、秋葵、鱼🐟,真系好丰富,炸粉都拿捏得相当好,唔会有太多炸浆。不过,不得不说的就系炸鱼未能癖腥,食落去一阵腥味,如果癖腥功夫做得好,再加柠檬🍋配衬,我相信会更加好🌟牛舌餐我朋友仔就点左呢个,牛舌份量都好多,中间仲有一只温泉蛋,卖相唔错。牛舌口感好好,唯就系饭里面冇汁,食落去有点干总结,呢间铺头系好抵食,因为价钱算相宜,份量又好足。不过,个人认为味道一般,只系觉得系抵食之选。
🌟蒸茶碗
🌟天妇罗餐🍤
🌟牛舌餐
牛舌口感好好,唯就系饭里面冇汁,食落去有点干