2020-11-25
又系我未来老板嘅生日,因为是平日的关系,大家都要返工返学,就系番同区食就算啦!屯门有好几间唔同品牌嘅上海食肆,原来有间叫「龙门一番」我真系唔知道!打电话定位时随口问问切🎂需唔需要收费,回覆系「要」收$60(心谂唔系嘛)但之后佢再讲:你可以在餐牌入面甜品一栏点选返一个甜品(心谂咁都ok 㖞)入座每人可以先选自己钟意嘅茶叶,几打开餐牌入面样样都想食㖞,还掂今餐有6个人食就叫叫叫我地最后叫左14样嘢食😱由于食物太多,好难续一介绍今次就推介最好同最差吧!包点:小龙虾汤包、上汤小笼包、镬仔生煎包老实讲包点类整体都麻麻,皮太厚、入面嘅汤汁太少(当然唔计龙虾汤包啦)小食: 无骨熏鱼、清炒土豆丝、雪菜炒粉皮、鲜茄海鲜锅巴小食类除左个鲜茄锅巴之外,每样我都喜欢。这个锅巴最失色嘅唔系个锅巴而系个汁,成碗汁就好似番茄水加左几粒海鲜肉肉:虫草花醉鸡、古法烧烤羊腩醉鸡唔错,有酒香嘅鸡仍然好滑。烤羊都一样,卖相靓仔,没有过火,脆脆嘅外皮,入面系嫩滑嘅羊肉。面饭: 鳝糊两面黄、瑶柱露笋蛋白炒饭、四川担担面炒饭同担担面正常水准,但个两面黄完全两回事,只是一般嘅炒面底,失望甜品: 高力豆沙、香芋锅饼豆沙锅饼就食得多,芋
由于食物太多,好难续一介绍今次就推介最好同最差吧!
包点:小龙虾汤包、上汤小笼包、镬仔生煎包
小食: 无骨熏鱼、清炒土豆丝、雪菜炒粉皮、鲜茄海鲜锅巴
肉肉:虫草花醉鸡、古法烧烤羊腩
面饭: 鳝糊两面黄、瑶柱露笋蛋白炒饭、四川担担面
甜品: 高力豆沙、香芋锅饼
豆沙锅饼就食得多,芋泥锅饼就第一次食,芋泥馅唔太甜,好味。
高力豆沙都炸得涨涨,好松。
整体水准都唔错,价钱亦算亲民