2024-03-09
小编帮衬过呢间好多次,虽然喺上环嚟讲偏远,舖头亦都比较细,但感觉温馨,行木系🪵装修,简约舒服😌 野食方面价钱合理,味道唔错,同埋有几多组合拣,每个月仲有限定优惠tim~ 详情可以睇海报或者问职员~(5 😍 系满分,🤩系半分) 寿司拼盘 (上) 🍣 - $420 (好味指数:😍😍😍😍)大吞拿鱼腩🍣:大拖罗系吞拿鱼🍣最肥既部位,入口就感受到丰腴既脂香,入口即溶,柔软嫩滑,几正🤤油甘鱼腩:切得几厚身,质感嫩滑,加上系腩味,有更加丰富既胶质同油分,比较清爽鲜甜唔会漏🤤吞拿鱼🍣:呢个系赤身,如果觉得大拖罗肥左啲,食赤身就啱晒,一样甘甜鲜美,肉会多啲,唔会觉得油腻~玉子🥚:唯独玉子系无配寿司饭🍣既~ 个样系淡淡既黄色,用左鱼🐟既上汤🥣吊味,突出到蛋香🥚又鲜甜,香口嫩滑又juicy,够晒原汁原味~三文鱼腩🍣:肉质细腻,肥甘味美,肉嫩油丰,真系唔错~ 醋鲭鱼🐟:味道几清甜,而且用醋腌过可以癖腥,令鱼🐟既气同鲜味更加出~池鱼:个池鱼🐟肉质紧实爽口,略带油香,如果鱼味可以出啲同鲜甜啲就更加好~左口鱼🐟:左口鱼系白身鱼,鱼味🐟会相对清淡,如果有多啲调味可以提鲜就更加好~熟虾🦐:颜色几鲜艳,味道几鲜甜,唔会有
(5 😍 系满分,🤩系半分)
寿司拼盘 (上) 🍣 - $420 (好味指数:😍😍😍😍)
三文鱼腩🍣:肉质细腻,肥甘味美,肉嫩油丰,真系唔错~
熟虾🦐:颜色几鲜艳,味道几鲜甜,唔会有雪味❄️,口感扎实,啱晒唔钟意生𠮶种黏黏口感既人~
三文鱼子🟠:另外一个小编好钟意既就系三文鱼子🟠😍 一咬落去就鲜香四溢、充满鱼脂香,几有层次感~
深海池鱼🐟:脂肪比例适中,质感爽口鲜,色泽透明光亮,如果再鲜甜啲就更加好~
葱吞拿鱼腩🍣:葱既清香微辛可以提鲜,配埋肥美充满油脂香既吞拿鱼腩🍣一齐食又可以解腻~
三文鱼细卷 (6件) 🍣:细细旧容易食,虽然系细卷,但用既三文鱼🍣一啲都唔hea,一样软滑肥美~
和牛番茄寿喜烧 🐮🍅🔥🍲 - $320 (好味指数:😍😍😍😍🤩)
个和牛🐮几正🤤 牛味🐮香浓之余质感软嫩多汁,肥瘦适中,油花分布均匀,入口即融,煮好之后都感受脂香😋 仲可以点香口滑溜又香甜既蛋汁🥚tim,感觉更加creamy~ 另外仲有好多配料,包括有香口爽滑既冬菇⚫️🍄、清香嫩滑又煎香左既豆腐◻️、香甜软淋既洋葱🧅、清香既大葱、酸酸甜甜又多水既番茄🍅同埋腍甜多汁既娃娃菜🥬,全部都索晒个寿喜烧汤🔥🥣既味道,个汤🥣主要用左酱油、味醂同糖,所以味道咸中带甜几惹味,配埋蛋汁🥚一齐食鲜味更加升华左👍🏻
好味指数:😍😍😍😍🤩
推介指数:😍😍😍😍🤩