2019-04-06 662 浏览
训醒晏教同女朋友落街揾间平价餐厅食,发现依间精致小店。假日晚上八点半都仲有几个人系出面等紧,但系我地好彩入面有张二人枱仔。餐厅有扒餐意粉焗饭同小食,我地就拣左日本霜降西冷同纽西兰牛柳。套餐包括餐汤同餐包,但好一般...罐头粟米汤稀释同普通生命面包,不过最重要嘅都系主菜。第一道系西冷,由于日本个只卖晒店员话帮我地换纽西兰。卖相不俗,沙拉菜配上黑醋很开胃。由于女朋友唔钟意太生所以叫左五成,有惊喜地火喉控制得好好不会太生太熟,牛味好香好重,对比头盘实在好有惊喜。第二道系牛柳,同样地都做到五成效果而肉汁都锁住系整旧牛柳入边。而美中不足嘅系薯蓉都系用咗罐头薯蓉,同埋个烧汁令我谂起大家乐嘅铁板。整体来说,扒做得非常出色有诚意,只系头盘配菜差少少,但我最主要都系黎锯扒,所以我完全接受到。如果系啲几百蚊一个餐嘅话,我应该会话不过不失,但依加讲紧一百头就食到系绝对超值!

纽西兰西冷
纽西兰牛柳