铜锣湾登龙街向来都食店林立,而近期新开左一间日式串烧店。小店Menu设有多款串烧肉类、海鲜同蔬菜🥬,听落咁吸引,上星期就同朋友嚟呢度试下!串烧店位于永光中心25楼,座位唔算多,但宽敞舒服😌,岩哂同朋友嚟食饭。而且串烧店食材、制作讲究!佢地会用「日本备长炭」,燃烧🔥时火力够强,而且仲增添一阵炭香味添!我地拣左几款前菜,总体都唔错。我自己最钟意食「香脆鸡皮」,鸡皮质感薄身,咬落香脆,配埋香葱酸汁,食完好开胃👍🏻!「鸡肝多士」既鸡肝酱质感几滑身,食落唔会好油腻同苦涩。而「炸山芋」即叫即炸,外层内软,口感特别!当然我地仲试左几款串烧,每款好味😋。「免治鸡肉棒」上鸡肉非常厚身,配埋蛋黄味道更香浓🙂!「和牛崩沙腩」油脂非常丰富,咬落多肉汁,中间夹埋秋葵,食落都几爽口,仲可以中和返牛肉油腻感添😋!「豚五花腩牛油果🥑」口感都几特别。五花腩烧到好香,而牛油果烤熟左好稔身,呢个配搭意外地几夹👍🏻!而亲子丼味道唔错,鸡肉同蛋都好滑口,而且份量都几多!我觉得呢度价钱都算亲民,而且质素唔错,都几好味😋。大家嚟铜锣湾食野都不妨一试~~

A4盐烧和牛崩沙腩
免治鸡肉棒