2017-05-18 184 浏览
系西九龙食野食到闷闷地, 今次行完街决定出去揾下野食. 一出西九龙就见到有间装修几有心机既日本餐厅, 睇落都新新地, 餐牌又唔贵 , 就试下佢啦! 首先就叫左两个个名几得意既香口小食, 猪软骨煎饺同豆腐鱼饼. 个煎饺几得意, 入面系鸡软骨黎, 脆脆地之余又唔腻. 而豆腐鱼饼呢, 个口感好过引. 外面似薯饼, 但入面又似豆腐多d, 感觉都几新鲜!佢d小食都系讲紧十几蚊, 收货啦!跟餐可以拣汔水或者面鼓汤, 个汤就ok啦! 普通面鼓汤无咩特别.主菜黎喇! 我叫左个猪软骨乌冬, 比想像中好食同埋多𩠌! d软骨入味之余仲够林, 系唔错既. 个汤底都几甜几好饮, 用黎送乌冬岩岩好.最后友人叫左个鳗鱼炒饭, 我都拎左少少黎食. 几有镬气, 食落口有层次, 仲几多鳗鱼粒. 六十几蚊食到正经既鳗鱼饭, 算系咁!埋单两个人盛惠160, 叫左咁多野食, 算几抵玩啦! 有机会路过可以再黎试多几味𩠌 ^^

佢d小食都系讲紧十几蚊, 收货啦!

• 鳗鱼炒饭