2017-12-12
又到圣诞,又到圣诞🎄!今日同朋友约食饭,经过见到有间餐厅好新,仲有圣诞menu, 咁就可以同朋友提早食返个圣诞大餐先整体好整洁,好舒服,仲有个open kitchen, 但一啲油烟味都无呢支汽酒好易入口,好岩女仔饮个面包好松软而且仲微热的前菜:Red Prawn and Scampi Carpaccio呢个前菜好特别,carpaccio有别于一般的以牛肉制,呢个系以虾制成,上面仲有2只大虾,配上truffle oil &岩盐,消除了盐固有的苦味Onion Soup呢个汤用左红洋葱,所以味道特别的香浓,仲加左一去toast & cheese,多左一种层次,但一点也不抗拒好新鲜的谂头Seared Tooth Fish肉质好滑,旁边有蕃茄粒既汁,酸酸甜甜的,好开胃呢块steak要左5成熟,表面煎到微微的炭香,特别的好味肉质仲好软腍甜品系朱古力心太软,首先,朱古力味超香浓full set dinner超级满足另外,staff既服务好周到,每食完一道菜,他们都会即时清理换上新碟仲好亲民添,会同我地闲聊
Onion Soup
Seared Tooth Fish
肉质好滑,旁边有蕃茄粒既汁,酸酸甜甜的,好开胃