2024-01-27
连锁餐厅Odelice主打法国菜🇫🇷提供多款家庭式法国料理﹑饮品,价钱亲民抵食,难怪咁多人捧场🔥 餐厅环境舒适,有种法国街头好Chill既气氛,唔会令人太拘紧😆 无论系情侣约会或朋友聚会都好合适~当晚我地试左「法式小馆双人套餐」只需$738😍已包餐汤﹑前菜﹑2份主菜(有半只龙虾)﹑甜品,用料高质,整体CP值超高👍🏻.ᐟ ❝ 是日精选餐汤 ❞当日系洋葱汤,质感浓稠,入口creamy🤤 伴有酸种面包,入口香脆,配汤一流.ᐟ ❝ 烤虎虾 ❞3只虎虾都新鲜大只,卖相精致吸引😍 仲预先剥好壳,十分贴心🤍 虎虾配上蒜香蘑菇忌廉汁香气十足,超好味.ᐟ ❝ 脆皮烧猪腩 ❞推介必试🌟 猪皮烧至金黄脆口,腩肉肥美多汁,劲香口.ᐟ 配有苹果蓉﹑香草汁调味,增添丰富口感。❝ 龙虾烩饭 ❞半只新鲜龙虾诚意十足👍🏻 肉质爽口弹牙,仲预先起好虾肉,好容易就食到~ 烩饭以海鲜浓汤汁熬制,加以香草、蕃茄调味,滋味浓郁,令人回味无穷😍 意大利米口感亦唔会太生硬,非常好食🥹❝ 火焰橙酒可丽饼 ❞食法国菜必点可丽饼🌟 店员以火枪点热橙酒,火势猛烈好有睇头🔥 岩哂打卡.ᐟ 可丽饼中夹有香橙碎,仲有几片果肉,味道清新,同云呢拿雪
❝ 是日精选餐汤 ❞
❝ 烤虎虾 ❞
❝ 脆皮烧猪腩 ❞
❝ 龙虾烩饭 ❞
❝ 火焰橙酒可丽饼 ❞
食法国菜必点可丽饼🌟 店员以火枪点热橙酒,火势猛烈好有睇头🔥 岩哂打卡.ᐟ 可丽饼中夹有香橙碎,仲有几片果肉,味道清新,同云呢拿雪糕一齐食更加正.ᐟ
❝ Wine $70/$75 ❞
凡惠顾套餐可以8️⃣折优惠加购红白酒,大杯又抵饮🥂