餐厅: 林記小食
资讯:

2017-06-20 2251 浏览
好嘅一餐 唔好嘅又一餐贵嘅一餐 平嘅都系一餐今日猪先生猪小姐尼个又好嘅而又平嘅午餐「林记」嘅自制烧卖系西贡已经出哂名 系全人手制手打嘅鱼蓉烧卖!烧卖形状唔会似粉团烧卖咁涨卜卜大大粒 每粒形状不一较扁身 鱼肉颜色呈半透明嘅啡色味道有著天然鱼鲜 烟韧带有嚼劲 扎实得尼不会感到粉感 价钱仲要咁超值!潮州粉果好足料 配上弹牙饺皮 沾一沾豉油吊味 相当不错肠粉质感滑溜带米香 加上大量「混酱」滋味 无得输!尼度嘅狗仔粉有得拣银针粉底或者上海粗面底 我地拣左前者!家乡银针粉认真已经唔系好多地方有得食虽然只有简单材料 肉碎 虾米 干葱 葱粒 汤底重口味但偏油腻 但食嘅偏偏系回忆 小时候嘅感觉番哂尼简单而幸福嘅滋味 我得到了 有了您开心啲 唛都称心满意 烧卖粉果也好好味
好嘅一餐 唔好嘅又一餐
贵嘅一餐 平嘅都系一餐
今日猪先生猪小姐尼个又好嘅而又平嘅午餐

自制鱼蓉烧卖皇

味道有著天然鱼鲜 烟韧带有嚼劲 扎实得尼不会感到粉感
价钱仲要咁超值!
潮州粉果
潮州粉果好足料 配上弹牙饺皮 沾一沾豉油吊味 相当不错

肠粉
肠粉质感滑溜带米香 加上大量「混酱」滋味 无得输!

狗仔粉
尼度嘅狗仔粉有得拣银针粉底或者上海粗面底