2023-07-02
滚饺 @boiledumplingss 📍:观塘开源道60号骆驼漆大厦第3座9楼K室🚗:观塘地铁B2出口 步行5分钟📞:+852 5175-4880💲:~HKD44-64/head for lunchFood quality✔️:汤饺蒜芯鲜虾猪肉、京葱猪肉双拼、菜脯👌🏼:煎饺黑松露芝士猪肉、蘑菇烟肉芝士猪肉双拼、豆浆总结:😋观塘应该系计太子区外最多饺子🥟店嘅区域 话实话都食过唔少间 但呢间真心值得推荐 我个人一向偏向煎饺多过汤饺 但呢间系汤饺出众过煎饺几多下 值得排队一试😋最招牌就系蒜芯鲜虾猪肉同京葱猪肉 当中蒜芯再高质啲 佢啲饺子偏清新口味 配料都唔算好常见 但食得出新鲜嘅 汤都唔行 足料浓味 高分嘅汤饺👍🏼😋话明系手工就唔系挂羊头卖狗肉嘅 现场有两位姐姐即场疯狂包 好有诚意😎😋京葱猪肉其实几好食 加咗京葱系清新好多 但净猪肉有啲单薄 可以再多加调味🙏🏼😋值得一赞系菜脯好好食 爽口脆身 但真系好辣😂🤔️佢啲煎饺系非常家庭式𠮶种 但我成日有得食反而唔觉得惊艳 同埋佢煎得唔够脆 煎饺就肯定配芝士就最夹 但芝士拉丝效果同整体配搭都麻麻 味道平庸啲 但都唔错嘅☝🏼🤔️以观塘区饺子店嚟讲呢间性价比偏
📍:观塘开源道60号骆驼漆大厦第3座9楼K室
🚗:观塘地铁B2出口 步行5分钟
📞:+852 5175-4880
💲:~HKD44-64/head for lunch
Food quality
✔️:汤饺蒜芯鲜虾猪肉、京葱猪肉双拼、菜脯
👌🏼:煎饺黑松露芝士猪肉、蘑菇烟肉芝士猪肉双拼、豆浆
总结:
😋值得一赞系菜脯好好食 爽口脆身 但真系好辣😂
🤔️以观塘区饺子店嚟讲呢间性价比偏贵 不过其实都算可接受😎
😨繁忙时间预咗要排队啦 同埋唔畀预约 只限walk-in 入唔到第一轮要预等半个钟左右 另外入座限时45分钟 好彩上枱都好快 所以唔会食得好急😀
😨卫生真系麻麻哋 有啲蚊飞下咁 但唔会痴立立🥲