今日嚟咗观塘大厦上嘅西餐厅 Relish,真系好靓啊!🌙 装修超精致,中间仲有个好大个月亮嘅摆设,完全有文青feel!✨👉 Dinner Set 💰880+1 👈每个set包左前菜、汤、主食、甜品、单品原茶 🩵⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀🌟welcome drink 🍶员工姐姐送黎一set梅火龙果茶🍵 ,清醒开胃🌟Appetizer🔶苹果木烟熏北海道带子、日本枝豆•有机粉红玫瑰菇•红菜头蓉带子本身肉质鲜嫩,口感细腻,入口即化。苹果木烟熏的处理使得带子的味道更加丰富,带有一丝淡淡的甜味,与烟熏的香气相互融合。🔶烟熏鹤鹑髀伴沙律🥒鹌鹑髀有两只,肉质保持到嫩滑口感!经过烟熏后,食落香口惹味✨田园沙律既份量都唔少🥗酸酸甜甜好开胃然后,店员仲送咗我地台湾有机茶叶的refreshment tea🌼☕,用嚟清一清口中嘅味道,准备迎接主菜。🌟Soup🔶 干邑龙虾汤🦞龙虾汤系上枱𠮶刻先喺你面前倒汤,好有仪式感,汤中有芦笋和虾只,店员已将虾的壳除去,饮落浓郁鲜美,肉鲜甜弹牙👍🏻🔶 南瓜忌廉汤🎃汤滑顺浓厚,好重忌廉味🌟Main🔶鹿儿岛A4和牛西冷配慢煮和牛面颊伴野菌西兰花苗 💰498我哋拣咗五成熟,五成熟中

👉 Dinner Set 💰880+1 👈
每个set包左前菜、汤、主食、甜品、单品原茶 🩵
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟welcome drink 🍶
员工姐姐送黎一set梅火龙果茶🍵 ,清醒开胃

🌟Appetizer

🔶烟熏鹤鹑髀伴沙律🥒

🌟Soup
🔶 干邑龙虾汤🦞

🔶 南瓜忌廉汤🎃
汤滑顺浓厚,好重忌廉味

🌟Main
🔶鹿儿岛A4和牛西冷配慢煮和牛面颊伴野菌西兰花苗 💰498
我哋拣咗五成熟,五成熟中间肉质呈现粉嫩,油脂甘香,入口即溶😋慢煮12小时牛面颊牛味更加香浓肉质软淋,配上黑松露酱同牛肉酱汁,大满足~

🔶香烤野生虎虾•蟹肉蟹膏意大利饭
食物嘅味道同摆盘真系超级精致,每一啖都令人惊艳!味道偏向清爽嘅意大利米在烹煮过程中,吸收了上汤及蟹膏的精华,啖啖清香鲜美,再配以爽弹鲜美嘅野生大虎虾🦐,一个字正🤤

Relish @relishcafehk
📍观塘鸿图道63-65号鸿运工厂大厦5楼B号舖