2022-10-06 140 浏览
久唔久都会约埋朋友去观塘鳄鱼裇中心3楼嘅极焗大喜屋食日式任食放题,12:00-3:00三小时任饮任食都系$228再加一,以环境同食物质素黎讲,性价比高。餐厅门口摆放一系列自取食物区,有沙律bar、熟食区、仲有个海鲜冰盘;熟食区,忟猪手同鸡翼系抢手之选,冰盘嘅蚬同熟虾都非常抢手,行过些小有一排长长饮品柜,汽水、支装凉茶,仲有自家制嘅白桃乌龙茶,选择好多。坐低即系扫扫QR code,第一round一定系刺身并盘,每样先order几件,再睇睇边样最新鲜就下一round主打order果几款,第一round刺身全冇令我失望,非常新鲜,尤其油甘鱼同生文鱼,虽然不至于油花四浅,但油香仍在;赤虾黏滑甘香,刀马贝爽口甘甜。寿司🍣都order左好几款,钟意呢度寿司饭细细旧,唔会食几件就饱晒咁,油甘鱼同饱鱼军舰我最钟意。熟食,露荀虾球,上汤花胶最有睇头,姜葱爆白鳝非常香口爽弹;烧羊架亦系我最喜欢,烧得好林滑,带烧烤味有些少羊膻,非常惹味。饮品我最推介白桃乌龙茶,冰冰冻冻,又消滞解渴,饮完休息一阵又再继续作战😂。总括黎讲,呢个价钱都几贴地抵食,而且全程上餐快而且全冇漏单,值得推介👍🏻。