2018-09-02
放工约咗朋友食饭因为好攰唔想出太远所以去咗附近餐厅到食我朋友叫咗个芝士玉子鸡翼捞丁,其实个玉子原本系有咸牛肉/吞拿鱼/黑松露拣但我fd想食净芝士玉子,个捞丁系配类似瑞士汁个类偏甜既汁(都几开胃)而唔系传说中系游客榜出哂名既芝士捞丁(再加芝士应该会爆血管😂),以为咁样啲鸡翼就会系瑞士鸡翼?少年们太简单了,其实佢系微炸鸡翼黎,唔会炸得太焦,但个皮系脆脆地!鸡翼系半肥瘦个只,唔会炸得太干都唔系啖啖油。而个面就偏干身个配埋个汁都ok,只系个朋友重口味,多少少汁就更好。讲返个玉子,睇唔知大家睇唔睇到,系拉到丝嫁,好邪恶,芝士味唔太浓,但胜在加强左个蛋既口感,而个玉子就系半熟个只,有少少流心。食完好饱肚,口再大都唔怕食穷郎呀我再叫多个番茄浓汤通粉加上3.6北海道牛乳炒蛋同鲍片火腿真系超饱本身想叫个地中海恋人既花茶试下,贪佢个名够特别(好肤浅)但可惜唔知系咪太好卖竟然无哂店家推荐另一款大吉岭红茶。大家睇下套杯具,好match呢款传染英式茶。唔知系咪饮开中式红茶定食啲野浓味得济,呢款茶饮落偏淡,如果配三文治应该岩岩好,但佢就唔怕泡太耐会太浓啦。如果有重口味既朋友可以加少少糖吊味。食完热野又想饮冻野,再
食完热野又想饮冻野,再叫多个柠檬利宾纳女人真系矛盾
最期待既窝夫:佢系软窝夫(唔系霖呀),叫左原味无咁甜,同佢个原配奶油好夹。今次配埋个布甸竟然比我发展个新食法,无错,就系放啖布甸上去,系无雪糕咁冰火二重天,但就食出个新口味😂。食窝夫有生果系唔少得,原本就无哂蓝莓,食到一半先发觉食紧既咪就系蓝莓啰,唔通佢咁衰要比个惊喜我地?