臻味猪扒米线本身系观塘区有一定名风,唔单只有YouTuber介绍过,仲每日都好多打工仔支持!今个月终于进驻埋九龙湾工厂区啦🙌🏻系人流超多嘅常悦道开咗一大间分店,目测坐到100人呀,卡位为主,坐得舒服又干净,价钱仲要十分平价,单𩠌米线先40几蚊,搞到呢排同事们成日话要去食xd😋讲讲嘢食先!💫秘制猪扒最值得试,坊间好多浸咗汤嘅猪扒通常冇乜口感、或者好干身好’鞋’! 偏偏臻味做到 「肉质好 又入味」,真系称得上系第一猪扒!臻味仲一d都唔孤寒,次次叫猪扒到有两、三块,满到都食啲猪扒先见到d米线,哈哈💫另一个重点系汤底,个酸辣好特别,重酸反而唔系太辣,有同事叫到大辣都仲要自行加辣椒油,个酸主要来自秘制酸菜粒👍🏻好味道酸辣以外仲会食食下feel到麻,会食到条脷痺晒,唔中意麻辣嘅朋友可能要试下其他汤底!💫米线偏硬冇乜弹力,应该系成碗米线唯一扣分嘅地方除咗猪扒,我仲有试过自制韭菜饺、牛脷,呢2款配菜都值得一试,牛脷唔会硬,都几入味!九龙湾嘅打工仔如果谂唔到放lunch食咩,绝对可以一试👍🏻

😋讲讲嘢食先!

💫米线偏硬冇乜弹力,应该系成碗米线唯一扣分嘅地方

九龙湾嘅打工仔如果谂唔到放lunch食咩,绝对可以一试👍🏻
  • 猪扒酸辣米线