2024-12-09
餐厅装修以木系做主调,灯罩用咗泰国天灯嘅形状,而中间有个水池放住唔同颜色嘅萤光波波,带点泰国色彩,果然配合返餐厅名Add some Thai Restaurant。座位算宽敞,多人嘅话仲可以有预订包房唱K! 我哋叫咗二人晚餐套餐,包括咗好多种类嘅野食,有头盘主菜到甜品,另外可以加钱配埋饮品🤓酸辣沙律凤爪用高身玻璃樽装住酸辣凤爪,配有试管嘅汁可以自己调教酸辣度,凤爪入味,配埋沙律菜开胃二人小食拼盘拼盘有虾饼猪颈肉同埋两串串烧,啱晒我哋两个人又想食唔同种类嘅小食,份量啱啱好!虾饼炸得香脆虾,虾肉弹牙,猪颈肉烧香仲有好多块海虾杂锦海鲜冬阴功汤汤用火炉热住,唔怕冻左,而冬阴功汤酸辣度适中,仲配有几只海虾同埋唔同种类嘅海鲜👍🏻墨汁软壳蟹意粉除咗一般泰国菜仲搞搞新意思有fusion菜😸,意粉用墨汁炒香,上边配炸香咗嘅软壳蟹,配搭几夹有新意思马拉盏炒通菜通菜份量算多,炒得够镬气惹味最后食埋Add some Thai Restaurant既招牌甜品,椰汁千层糕,为丰富嘅泰国菜晚餐画上完美句号
餐厅装修以木系做主调,灯罩用咗泰国天灯嘅
酸辣沙律凤爪
二人小食拼盘
海虾杂锦海鲜冬阴功汤
墨汁软壳蟹意粉
马拉盏炒通菜
通菜份量算多,炒得够镬气惹味