朋友之前约我食生日饭,话带我哋去观塘 #骆驼漆 食韩国菜😝 餐厅位处工厦所以空间好宽敞,但系平日夜晚都差唔多坐满🙆🏻‍♀️ 一入餐厅已经见到门口贴满老板同客人嘅即影即有,餐厅墙上挂咗几部电视,一路播K-pop,气氛好热闹🥳 老板系韩国人,劲热情好客,真系好似去咗晚韩国旅行咁🤣.食物方面,全部都份量十足🤭 前菜小碟都有7-8款选择,可以任添👍🏻 餐厅隔离有间韩国小食店,由同一个老板主理,我哋见到泡菜小碟都卖成$40㗎,所以堂食任添前菜真系好抵🤣🤣~~~~▫️ 白切猪肉包心菜 ($278) ⭐️8/10一上枱见到个碟嘅size已经吓亲😂 猪肉每块都系厚切,有差唔多20块🤩 用生菜夹一块猪肉,加泡菜配料同辣酱,一次过放入口好满足😚 3个人share,每人都食到6-7件,真心抵食👍🏻.▫️泡菜煎饼($110)⭐️8/10煎饼好香泡菜味,酸酸哋几开胃🤣 本身担心会好辣,但系就咁食偏重泡菜香,食辣嘅朋友仔可以点多少少酱汁,会惹味啲😋 好中意煎饼嘅质感,烟烟韧韧,啱晒我呢啲淀粉控😍.▫️韩式酱油炸鸡($189)⭐️6.5/10炸鸡同样好大碟,3个人食好似食极都仲有😂 不过味道就逊色啲,炸粉偏厚又炸到好硬,鸡肉都比

~~~~

▫️ 白切猪肉包心菜 ($278) ⭐️8/10

▫️泡菜煎饼($110)⭐️8/10

▫️韩式酱油炸鸡($189)⭐️6.5/10
炸鸡同样好大碟,3个人食好似食极都仲有😂 不过味道就逊色啲,炸粉偏厚又炸到好硬,鸡肉都比较鞋,唔够松软嫩滑🐤

😱最最最惊喜系当晚朋友买咗个细蛋糕同我哋庆祝生日,到夜晚9点几餐厅突然播生日歌,见老板同员工捧住两个蛋糕出嚟🤣 原来系老板见我哋有人生日,特登再买咗个大蛋糕🎂同我哋庆祝,仲送咗一大pack紫菜俾我哋做礼物😳 超级热情好客,好玩得,好好气氛😙
推介大家去试下,当去转韩国旅行都好😎 记得要book定位呀❗️
💟回头指数:7.5/10
  • 白切猪肉包心菜