2023-03-05 179 浏览
细细个嘅时候放学就最钟意笃串鱼蛋烧卖又简单又快捷咁样医肚, 😜依间鱼蛋烧卖同埋粉果热卖到街知巷闻,去试吓先🤭粉果佬顾名思义,当然就系食粉果,呢一度嘅粉果来头绝对唔简单,所有元素都系自家生产,所以先可以吸引到一大班嘅粉丝排长龙到继续等。😌价钱又唔贵性价比高,当然值得一试😋招牌粉果— 🥟里面嘅馅料,以至出面嘅外皮都系一手包办,🥟内馅主要有沙葛粒少少花生碎同埋虾米,🥜热辣辣嘅时候鲜味系最突出,加埋沙葛爽口嘅感觉,更增添饱肚感,个皮烟烟韧韧薄得来又包住到里面充足嘅馅料🥟鱼肉烧卖— 🍢烧卖都系人手一粒一粒咁样包,所以非常有手工嘅味道。咬开一半就会见到里面全部都系鱼肉胶,整体每一粒都比市面上较为大粒坠手,🍢非常足料,加埋佢哋嘅手工辣椒酱,可以见到粒粒嘅辣椒皮,就唔单纯系辣椒油咁简单,🌶️手工辣椒酱更加鲜甜香辣,就系呢一份嘅味道显出独特性🌶️咖喱鱼蛋— 🍡鱼蛋最紧要嘅元素就系弹牙,当然喺呢一度食嘅亦都系又爽又弹,咖喱香浓,但又唔抢走鱼鲜味,balance得唔错🍡粉果佬 (观塘)观塘巧明街99号地下3号舖

招牌粉果

鱼肉烧卖

咖喱鱼蛋

粉果佬 (观塘)
观塘巧明街99号地下3号舖
2023-02-25
等候时间
3 分钟 (堂食)
招牌粉果
鱼肉烧卖