前排平日夜晚同朋友去咗观塘裕民坊,见到有间日本餐厅都几多人帮衬,而且价钱都唔算好贵,就入去试下。呢间日本料理餐厅喺香港都有其他分店,午餐同晚餐嘅套餐定食都好多唔同款式,价格由平至贵都有。🍣 煎鹅肝带子卷一碟有四大件,每一件都好大旧,寿司内包住鹅肝,鹅肝滑嫩同时唔会觉得好油腻,再配上鲜甜嘅带子同脆条,一件寿司可以食到多重味道同口感。🍲 野菜牛肉锅 配乌冬野菜牛肉锅嘅份量都非常多,可以食到多款蔬菜、豆腐、粉丝,而牛肉肉味都几浓郁; 如果担心唔够饱,可以好似我地咁加钱要乌冬,餐厅将乌冬同牛肉锅分开煮,到食嘅时候再放乌冬落牛肉锅一齐食。🍚 三色鱼生饭 配沙律及味噌汤三色鱼生饭有油甘鱼、三文鱼、带子,个人特别推介油甘鱼,味道充满鱼油嘅香味; 平时食鱼生饭好快就食完鱼生,仲剩翻好多白饭,好彩呢碗鱼生饭附送埋温泉蛋,可以配饭一齐食。

🍣 煎鹅肝带子卷

🍲 野菜牛肉锅 配乌冬