2019-09-11
餐厅:B哥车仔面 (观塘)地址:观塘骏业街56号中海日升中心地下L号舖住系观塘又或者系观塘返工,尤其系工业区果边做野嘅话,一定唔会对中海日升中心COS Centre陌生,因为果到有好多餐厅同美食,绝对系观塘工业区lunch time时段嘅必去热点之一趁住系附近做facial,所以都唔错过呢个机会系到觅食,系中海日升中心地下尽头有一间新开嘅B哥车仔面,对上一次黎都未开业,原来7月尾先开始营业,既然系新餐厅咁当然唔少得有我嘅出现啦,毕竟我真系好钟意试唔同嘅新餐厅新野食传统地道嘅车仔面,配上自助形式嘅用餐过程,都真系几破格,毕竟系好多外国餐厅又或者本身我就读嘅中文大学入面,唔少餐厅都系推行自己拎完野食,食完就自己收返好食完嘅餐具同碗碟餐牌亦采用多元化模式,有易揾架,亦都有传统纸餐牌同电子版嘅,紧有一款岩你睇。餐厅除左有3款推荐嘅套餐之外,仲有9款面同29款𩠌菜可以拣,仲有得分开上汤、走腩汁、要唔要辣嘅选择,够哂贴心,小食亦有10款之多,炸墨鱼饼、鲮鱼饼、猪扒、鸡翼等款款都咁吸引大食嘅我就叫左五个𩠌配粗面,另外仲叫左炸鸡翼同咖啡红豆冰。汤底加左腩汁,相当香浓入味,系食车仔面必需嘅汤底,我叫左墨
地址:观塘骏业街56号中海日升中心地下L号舖
大食嘅我就叫左五个𩠌配粗面,另外仲叫左 炸鸡翼同咖啡红豆冰。汤底加左腩汁,相当香浓入味,系食车仔面必需嘅汤底,我叫左墨鱼丸、卤水蛋、菜心、韭菜同比较少见嘅蚝油斋, 蚝油斋睇落有啲似腐皮包住豆卜咁,成旧蚝油斋吸尽汤底精华,一咬汤底就泌哂出黎,外层少少油几特别
鸡翼即叫即炸,绝对新鲜滚热辣,鸡翼多肉得黎外皮香脆亦带有香茅嘅味道,绝对推介大家食呢到嘅鸡翼。 咖啡红豆冰亦都系比较少见嘅饮品,将红豆加入到咖啡入面估唔到都有一个咁match嘅配搭
相信呢间B哥车仔面一定会成为观塘区人嘅常去餐厅之一