2019-10-19 149 浏览
朋友约我在观塘帮佢做嘢,做完他就请我去食刀削面,刀削面我比较少食,所以就答应去食新开既正中山西刀削面皇(观塘分店), 他说如果无饭开就去帮衬,因不太贵又好味,而且侍应又有礼貌。我们叫左:刀削汤面套餐双拼$50单拼$47。有人请当然叫双拼啦…选择左:五香牛展拼红烧猪手刀削面,可转拉面或米线,牛展好腍身又有口感,红烧猪手非常腍又入味,刀削面滑滑地仲好烟韧,食时觉得爽口不会黐牙,直得一赞。猪软骨刀削面$45,猪软骨是分开上,都有好多件,每件都有2至4条软骨,不同出面有一些食店猪软骨无软骨只是猪肉,这间(正中山西刀削面)名副其实件件都有软骨,如果喜欢食软骨的朋友仔不妨一试。生煎小龙包$30有(6只),细细只里面有好多汁瀑出来,肉质嫰滑,皮薄煎到脆口,味道刚好不太咸,可以一口食一个。凉拌莴笋$15,清清地味道淡口,但十分爽口,作伴菜食相当唔错。套餐可免费冷、热豆浆1杯。豆浆有豆味甜道适中,食过这餐以后我喜欢上刀削面,因面质唔错。😋😋🤤🤤+++++++++++++++如果大家喜欢💕我写既食评,麻烦比个❤️鼓励一下我,我会写更多更好既食评比大家!😊

+++++++++++++++