2024-03-22 253 浏览
朋友介绍我嚟观塘食放题 因为近排推出咗榴梿放题😻 有多款榴梿嘅产品推出 咁我哋呢日就嚟咗试吓佢 觉得佢几高质 所以钟意食榴梿嘅朋友可以嚟试吓✌🏻刺身每次放题都会先嗌一大盘嘅刺身🐟 呢度嘅款式接近20款 真系好多😋 除咗较常见嘅三文鱼 油甘鱼 北海道鲜带子 八爪鱼 赤贝 酒煮荣螺片 赤虾 甜虾等等 呢度嘅刺身几新鲜同埋肥美 赤虾同埋甜虾仲好大只添🦐 款式方面仲有𫠒红鱼薄切 同埋法式红酒蓝莓鹅肝😮 冰冻嘅法式鹅肝加埋蓝莓酱原来系咁夹㗎🫐寿司有创意寿司或者炙烧寿司 份量几合适 只有一件细嘅寿司饭 试咗一两款都唔会好快饱咗🍣 花之恋同埋柚子胡椒左口鱼边 都几juicy 蟹肉芝士软壳蟹 有好大片芝士🧀 仲有唔同嘅军舰供应 一品料理一定要试佢嘅皇牌烧乳鸽王🐦 乳鸽嘅皮烧得好脆 放题有得食烧乳鸽真系好有特色 牛油蒜蓉杂菌炒帆立贝🍄‍🟫 整碟都充满牛油同蒜蓉嘅香味🧈 仲有得嗌极尚花胶盛宴 有一大片花胶 骨胶原好丰富串烧及烧物呢度嘅串烧同烧物都好有水准 除咗上碟快之外 仲系高质同热辣辣💛 盐烧鸡软骨 盐烧牛舌 烧香草羊鞍 蒲烧鳗鱼 呢啲都冇令人失望😎 金蒜炭烧广岛蚝 蚝嘅size都几有只🦪 西京烧比目鱼

刺身

寿司

一品料理

串烧及烧物
呢度嘅串烧同烧物都好有水准 除咗上碟快之外 仲系高质同热辣辣💛 盐烧鸡软骨 盐烧牛舌 烧香草羊鞍 蒲烧鳗鱼 呢啲都冇令人失望😎 金蒜炭烧广岛蚝 蚝嘅size都几有只🦪 西京烧比目鱼 鱼肉嫩滑🐟 烧温室菠萝 烧完更加甜呀🍍 最想推介嘅系烧金枕头榴梿王 呢个真系第一次食 金枕头嘅外层烧到金黄 入面嘅榴梿肉好creamy同埋好甜🥰

炸物
脆炸猫山王 真系好正 外脆内软心 榴梿软心会流出嚟㗎 食嘅时候要小心睇热 唔好辣亲呀⚠️ 芝麻鸡翼 另一样必食推介 鸡翼炸到好脆 入面仲keep到好多肉汁🐥

自助吧
外面有啲冷盘 或者炸物都有㗎 食物排列整齐 整体环境都好干净 见到店员都密密手fill返啲受欢迎嘅食物🤩

饮品
除咗有常见嘅喺雪柜入面嘅汽水 无糖茶 啤酒之外 店舖仲好贴心 因为天气有啲凉就想饮啲暖笠笠嘅饮品 原来佢仲有暖柜㗎😚

甜品及雪糕
有个好大嘅柜装住啲甜品 我哋就试咗蓝莓奶冻 榴梿芝士挞 朱古力mousse 牛奶布甸🍮 榴梿芝士挞面头嘅榴梿肉好香😊 雪糕有Häagen-Dazs雪糕同埋甜筒 更加唔少得嘅就系佢有雪糕机可以唧软雪糕🍦

呢度嘅环境真系好舒适 唔会同隔离枱好近😉 仲有食物种类都几多 特别要推介呢期嘅榴榴产品😍 真系味道唔错 月尾出粮快啲嚟食餐好嘅