2023-07-05
观塘工厦有好多唔同类型嘅小店,今日嚟到鸿运工业大厦嘅 Relish。店内嘅装修以日式为主,一去到就见到有唔少嘅盆栽布置,座位之间有好多空间,环境舒适,俾人一种悠闲嘅感觉。✨糖渍柠檬🍋姜蜜坐低之后店员送上呢杯 Welcome drink,入口味道酸酸甜甜,有淡淡嘅姜味,令人开胃。✨手切48月橡果西班牙火腿伴松露63度温泉蛋忌廉野菌伴芦笋西班牙火腿嘅咸香味配上流心半熟嘅温泉蛋,呢个组合够晒吸引!✨ 明太子大虾香葱吞系鱼茸他他伴脆米通·田国沙律🥗吞拿鱼茸入口即溶,加上脆米通,好好食呀🤤✨干邑龙虾汤龙虾汤味道香浓,店员仲会即时帮我哋倒汤,充满仪式感。✨台湾凝香乌龙茶🫖餐牌上写住台湾有机单品原茶,原来都有好多款。呢杯凝香乌龙加有橙皮丝加茶叶,味道清新,中和返口腔嘅味蕾。✨鹿儿岛A4和牛西冷配慢煮和牛脸颊配西兰花苗·香草鸭油烤薯仔 🥔和牛西冷肉质弹牙,和牛味浓郁,入口软滑之外口感有咬劲。而牛脸颊肉质嫩滑,口感富有弹性。✨ 杜洛克黑毛猪鞍伴焦糖菠萝🍍·野菌西兰花苗·香草鸭油烤薯仔 🥔猪鞍肉质鲜嫰,而且好厚身呢,伴碟嘅焦糖菠萝烧到金黄色,食落鲜甜多汁。✨芒果🥭热情果慕丝蛋糕🍰慕丝蛋糕软熟,味道清爽香甜
西班牙火腿嘅咸香味配上流心半熟嘅温泉蛋,呢个组合够晒吸引!
吞拿鱼茸入口即溶,加上脆米通,好好食呀🤤
龙虾汤味道香浓,店员仲会即时帮我哋倒汤,充满仪式感。
慕丝蛋糕软熟,味道清爽香甜👅