2025-02-04 216 浏览
呢间餐厅环境简约舒适,带啲台湾小店嘅风味,坐得几自在。服务员态度友善,上菜速度都算快,整体感觉唔错。我哋点咗几款台湾招牌菜,首先系,卤肉肥瘦适中,酱汁香浓得嚟唔会过咸,捞埋饭一齐食,真系令人食到停唔到口!再来系,外皮炸得酥脆,鸡肉嫩滑多汁,配上少少椒盐同九层塔,香气扑鼻,好有台湾夜市嘅风味!另外仲试咗个,蚵仔鲜甜,煎蛋外脆内软,配上特制酱汁,味道丰富。小食方面,我哋试咗个,香肠带少少甜味,煎得香口,配埋蒜片一齐食,味道更加突出。另外仲点咗个,茶味香浓,珍珠Q弹,甜度刚刚好,好有台湾嘅感觉!甜品方面,我哋试咗个,刨冰绵密,芒果香甜,配上炼奶同芒果酱,清凉解渴,为呢餐画上完美句号。唯一可以挑剔嘅系,餐厅嘅座位比较窄,人多嘅时候会觉得有啲挤迫。不过,食物质素同价钱相比,性价比都算高,值得一试!