2024-08-28 319 浏览
呢日同朋友想揾个好地方chill下,update吓近况。星期六嚟到观塘,除咗冇塞车之外,最开心就系揾到呢间楼上cafe轻松吓😚烟三文鱼黑松露炒蛋牛油果酱酸种多士配沙律呢个sourdough嘅摆盘好靓,一见到就觉得有个good morning☀️ 一块厚厚嘅sourdough上面有齐晒我钟意嘅配料,有牛油果酱、烟三文鱼、仲有滑嘅黑松露炒蛋🍳 呢日嘅沙律酱汁系柚子醋,沙律酱汁系另上㗎,钟意走酱嘅朋友就啱晒。朱古力酱牛角包窝夫配雪糕呢个甜品可以拣朱古力或者云呢拿味雪糕🍦我哋拣咗云呢拿味雪糕,感觉配朱古力酱卖相更靓,同埋味道更佳。牛角包窝夫嘅牛油味好香,又夹得好香脆,将云呢拿雪糕涂上牛角包窝夫嘅表层一齐食,更加美味🥐浓黑咖啡呢排减紧肥,尽量要拣高质素,但又较健康嘅选择🤪 黑咖啡就啱晒我喇,呢度嘅咖啡又可以拣fruity或者nutty嘅咖啡豆☕️ 我拣咗nutty口味,酸度较低。焙茶鲜奶呢杯有好浓郁嘅焙茶,焙茶同奶嘅比例啱啱好,似乎系焙茶嘅味道多啲🍵 饮到底仲见到香浓嘅焙茶。呢间cafe嘅环境黑灰色调,感觉几型格,几适合周末去食个brunch叹吓㗎😎

烟三文鱼黑松露炒蛋牛油果酱酸种多士配沙律
烟三文鱼黑松露炒蛋牛油果酱酸种多士配沙律