2023-07-22
餐厅有分室内外,外面有好多大风扇唔惊会中暑,不过我呢啲超怕热嘅人当然坐室内叹冷气啦😎。点完餐之后店员会送上一份面包,两款同样松软,其中长条形嘅面包入面仲加咗辣肉肠,好想食多半条😝。🍝#Impossible™ #素牛肉千层面 ($148)▪️素牛肉口感上同真嘅分别唔大▪️啱晒我呢啲戒左牛但又好想食千层面嘅人,毕竟大部份餐厅嘅千层面全部都系用牛肉或牛猪混合▪️蕃茄酱味道偏酸▪️呢个千层面最特别嘅地方系入面加咗蘑菇,口感冇咁单调🌮#日本猪软骨墨西哥薄饼 ($168)▪️总共有两件墨西哥薄饼▪️男朋友食个件嘅猪软骨煮得好谂,见到佢轻轻一咬,成旧肉化开▪️薄饼入面仲有牛油果,已经熟透,当牛油果酱咁食都得▪️加埋莎莎酱多一份清新嘅感觉▪️另配有沙律菜,蕃茄仔甜甜地又多汁🤩🍍#Pineapple Midori ($98)▪️咁样嘅气氛底下当然要点返一杯鸡尾酒啦▪️酸酸地又几特别,会有些少甜味,整体来讲唔算灼喉☕️#Bailey's coffee ($98)▪️奶油、咖啡、酒味,三者各有特色▪️一开始先饮到咖啡香,再嚟喉咙感觉到酒嘅后劲食完饭大概八点, 行出餐厅时见到外面嘅景色好靓🥰。
🍝#Impossible™ #素牛肉千层面 ($148)
▪️素牛肉口感上同真嘅分别唔大
▪️蕃茄酱味道偏酸
▪️呢个千层面最特别嘅地方系入面加咗蘑菇,口感冇咁单调
🌮#日本猪软骨墨西哥薄饼 ($168)
▪️总共有两件墨西哥薄饼
▪️薄饼入面仲有牛油果,已经熟透,当牛油果酱咁食都得
▪️加埋莎莎酱多一份清新嘅感觉
▪️另配有沙律菜,蕃茄仔甜甜地又多汁🤩
🍍#Pineapple Midori ($98)
▪️咁样嘅气氛底下当然要点返一杯鸡尾酒啦
▪️酸酸地又几特别,会有些少甜味,整体来讲唔算灼喉
☕️#Bailey's coffee ($98)
▪️奶油、咖啡、酒味,三者各有特色
▪️一开始先饮到咖啡香,再嚟喉咙感觉到酒嘅后劲
食完饭大概八点, 行出餐厅时见到外面嘅景色好靓🥰。