2024-04-16
📍观塘 本阵烧肉话说次次行过APM都见到呢一间烧肉店要等位,今日2:00左右去到嘅时候见到唔使等位,而且新出咗午市套餐,系包好多糭嘅肉,仲有汤饮品同自助沙律甜品吧,于是就决定入去黎个happy lunch。佢个小型自助吧虽然唔算好大,但系食物都好啱口味,沙律方面就提供咗两种菜,仲有蟹柳粟米等等,加上唔同嘅酱汁,例如醋、芝麻酱,千岛酱等等,喺食烤肉展前揾啲沙律菜剪吓底都系一个唔错嘅选择。而佢嘅甜品有三种可以选择,分别系糯米糍、黑糖蕨饼同泡芙,虽然唔算超级精致嘅甜品,但系味道都不错。而系生果方面就有西瓜同蜜瓜可以选择。套餐方面,我今日就选择咗上级板键牛加牛舌定食,每种肉类都俾咗三嚿,感觉都非常新鲜,而且仲有海带汤加白饭。肉质方面,咬落都好嫩,唔会系冰鲜硬绷绷嘅𠮶一种牛。