2023-05-28 422 浏览
[海悠]由IG开始经营食材生意,由两年半前疫情的开始帮衬,当时因为冇得出街食饭,好流行订购食材外卖,我从一张牛肉嘅相开始,从此对海悠又爱又恨,因为食材太美味,成日要订,食到我破产,佢哋一直最出名就系安格斯牛小排、阿拉斯加长脚蟹、大闸蟹全部都食过N次,每次都一定唔会令你失望👍🏻最近佢哋仲喺观塘熟食市场大展拳脚,经营咗一间小炒店,开店短短日子好评如潮,尤其系炸子鸡,听闻一开门一个钟已经冇晒🤷‍♀️,仲有好多炒粉面饭炒得好有镬气,材料又多又大份,仲俾人投诉话价钱太平,虽然观塘对我嚟讲山长水远,冇乜嘢特别吸引我我都唔会去𠮶边食饭,但系今日为咗去海悠食饭,我只能投降😂😂虽则话系熟食市场,地方超级整齐企理,重点系有冷气,坐位舒舒服服,仲整咗个洗手盆俾客人洗手,好卫生👍🏻👍🏻❇️熟食市场的盛宴▪️海悠辣子鸡 $ 188今日炸子鸡卖晒,食辣子鸡都系一样啫,一上枱香气扑鼻,鸡件口感外层酥脆,鸡肉仍然保持嫩滑,味道香辣干香,非常入味,但又唔系太辣太呛,所以唔系食太辣嘅朋友都可以食到👍🏻▪️黑松露滑蛋虾仁饭 $ 58此店名物,蛋炒得超级香滑,加上满满的材料,虾仁爽脆弹牙,仲有小带子和蟹柳,吸收晒蛋香,最尾就系超级

❇️熟食市场的盛宴

▪️海悠辣子鸡 $ 188

▪️黑松露滑蛋虾仁饭 $ 58
此店名物,蛋炒得超级香滑,加上满满的材料,虾仁爽脆弹牙,仲有小带子和蟹柳,吸收晒蛋香,最尾就系超级香浓嘅黑松露味道 ,美味

▪️桂花蟹肉炒粉丝 $ 58
听起好富贵得体既菜式,为何叫桂花?原来是用鸡蛋炒碎,看上去似桂花既意思,即叫即炒好有镬气,粉丝炒得香口又入味,配料有洋葱、姜葱、鸡蛋、大大件蟹肉、蔬菜,材料满满

▪️秘制蟹黄酱海皇炒饭 $ 58
炒功一流,卖相金黄又干身,饭粒和材料粒粒分明,每一啖充满蛋香,炒饭仲有好多配料, 弹牙虾仁、小带子、章鱼、翠肉瓜粒,捞埋蟹黄酱,好惹味,超级推荐

▪️美极安格斯牛粒炒饭 $ 88
大大粒安格斯牛粒,份量会唔会太慷慨?保证每啖饭都食到大量牛粒,味道充满牛香油花满满,炒饭一样炒得香口有镬气粒粒分明,原来配美极鲜酱油味道系咁鲜香

▪️胡麻酱海皇冷乌冬 $ 58
滑溜既乌冬配上鲜虾、蟹柳、带子,重点系海悠自家制既胡麻酱,奶油般浓郁既质感,充满麻酱香带微甜,包围住每条乌冬,好味到大人小朋友都停唔到口

✨温馨提示🔔想食炸子鸡一定要提早订,每日供应有限,想食其他菜式,例如阿拉斯加长脚蟹、皇帝蟹、龙虾之类既菜式,一样可以同店主沟通订购😋
  • 海悠辣子鸡
  • 黑松露滑蛋虾仁饭