2023-07-08 73 浏览
朋友介绍我地嚟观塘荣哥厨房私房菜,话好够镬气。今晚我哋叫经理设计左一个四人菜单,都几有特色,经理招呼又好,又积极讲菜式特色,埋单平均每人4-5佰蚊,都算几抵食,又有私人空间,系几好同亲戚好友食饭既一个地方。 <私房菜 $1638 4位>🔸️ 本地水耕沙律菜伴芝麻酱 水耕沙律菜好新鲜! 🔸️ 荣哥自家甜酸斋 呢个甜酸斋感觉冇出面食咁多色料,同埋佢偏多少少甜味,都好味。 🔸️ 双色墨鱼仔有辣同唔辣两款,墨鱼仔好新鲜弹牙。 🔸️ 茶熏流心蛋伴黑鱼子酱配厚切茄子呢个超级好食!流心蛋有好特出既茶香味,配埋黑鱼子酱好名贵。厚切茄子外脆内软,十分juicy,超好味! 🔸️ 原鼎炖龙利叶青榄柑桔黑毛䐁肉汤呢个汤超级一流!好清好润好香龙利叶味,好似话可以润肺止咳,个汤一啲都唔油,我饮左3碗😂 🔸️ 荣哥伴饭酱鲜芦笋炒北海道带子好大碟好有镬气!鲜芦笋好爽脆,北海道带子都好大粒好滑。 🔸️ 桂花炒素翅呢个有啲特别,我第一次食。可以加少少黑醋食,味道层次更多。 🔸️ 士多啤梨黑豚肉排骨呢碟摆盆好靓😍中意佢下面脆米好脆,黑豚肉排骨啖啖肉,士多啤梨酸酸甜甜好好味! 超推介! 🔸️ 招牌茶王熏鸡呢个又系佢地招牌菜,要预先订先有得食。

<私房菜 $1638 4位>
🔸️ 本地水耕沙律菜伴芝麻酱
水耕沙律菜好新鲜!

🔸️ 荣哥自家甜酸斋

🔸️ 双色墨鱼仔
有辣同唔辣两款,墨鱼仔好新鲜弹牙。

🔸️ 茶熏流心蛋伴黑鱼子酱配厚切茄子

🔸️ 原鼎炖龙利叶青榄柑桔黑毛䐁肉汤

🔸️ 荣哥伴饭酱鲜芦笋炒北海道带子
好大碟好有镬气!鲜芦笋好爽脆,北海道带子都好大粒好滑。

🔸️ 桂花炒素翅
呢个有啲特别,我第一次食。可以加少少黑醋食,味道层次更多。

🔸️ 士多啤梨黑豚肉排骨

🔸️ 招牌茶王熏鸡
呢个又系佢地招牌菜,要预先订先有得食。鸡皮有少少脆身,又好有茶香味,系好有特色。

🔸️ 米王有机时令鲜蔬
呢个米王底都好特别,佢好杰身,包哂蔬菜表面。米王底原来等如粥底,又长知识了。

🔸️ 大红大紫炒饭
呢个炒饭有意头之余又好靓好特别,系用红菜头同红薯整,米身干身又一粒粒,好香好好味!

🔸️ 时令甜品:芝麻汤丸
姜汤底一流!