2024-06-02 1737 浏览
观塘工厦发现一间超高质Cafe小店!有次行行下唔知食咩好 碌社交平台就见到呢间横街窄巷 所以就即刻上去walk-in食啦 -🍝菠菜忌廉汁烟三文鱼杂菌扁意粉 $78女小编一个星期食咗3次都系食同一碟作为烟三文鱼之鬼 一见到menu有意粉配烟三文鱼, 就已经即刻简左呢款yayy!意粉煮得啱啱好,系al dente 弹牙既口感!意粉好挂汁 每一淡都系满满既菠菜汁啊!入面有好多菇 好正  烟三文鱼大大块 起码有3-4块 完全唔孤寒!一碟都真系好够饱 好足料!自己讲完已经又想去食 TT 为何深夜总是饿 TT-🍝蒜片白酒汁鲜蚬扁意粉 $78听落普通嘅意粉,但食落唔普通,食完会好想再食!🥹白酒汁份量啱啱好,意粉唔会太干又唔会成pat酱湿晒,面质都系一样爽口弹牙,好香好入味,咸咸地好开胃!蚬肉睇相都见到又多又肥又大只😆食落完全冇沙 非常鲜甜!高质-🍮焦糖鸡蛋布甸 $45(跟面$30)食完个咸嘅意粉 食番一件冰凉嘅甜品真系享受🤤男女都啱食 强烈推荐!!蛋香味浓!焦糖汁又做得唔苦 好食!价钱合理另外有个浓缩咖啡味版本大家可以试吓 打卡一流 靓靓靓-🍰意大利芝士蛋糕 Regular $60(跟面$45)贪心
观塘工厦发现一间超高质Cafe小店!
🍝菠菜忌廉汁烟三文鱼杂菌扁意粉 $78
女小编一个星期食咗3次都系食同一碟
🍝蒜片白酒汁鲜蚬扁意粉 $78
蚬肉睇相都见到又多又肥又大只😆食落完全冇沙 非常鲜甜!高质
🍮焦糖鸡蛋布甸 $45(跟面$30)
另外有个浓缩咖啡味版本大家可以试吓 打卡一流 靓靓靓
🍰意大利芝士蛋糕 Regular $60(跟面$45)
贪心叫咗Regular size,劲大份!本身唔系话超钟意食Tiramisu,但都觉得好好味🤤个人好怕tiramisu会太苦或者太多粉,但依个完全唔会!有酒味有咖啡味但唔会太苦,甜度都好适中,整体口感好平衡,个人超钟意 呢个价位有咁大份 真系CP值爆灯!
班兰窝夫 half $53-63 full $73-83 (跟面价)
试过2次佢地既即制Waffle,分别系伯爵茶味&班兰味  班兰味本身都系偏向淡少少既口味,个waffle有淡淡班兰味,旁边既cream系带有少许咸香既班兰椰奶味 几特别 !不过我最钟意就系伯爵茶味!第一淡食落去已经系劲香伯爵茶味,但又唔会浓到苦个种,有时伯爵茶粉太多味道会变得苦涩,旁边既水果都好新鲜好甜!摆盘都好靓,好有心机。唯一觉得美中不足既就系可以多d cream 咁就可以每淡waffle 都有cream一齐食!同埋佢惠顾意粉,追加甜品/饮品都可以-$15架!所以系好抵食
食物:4.5/5
价钱:4/5