2021-09-22
成日都有人同我讲观塘多好西😬靠ig openrice揾到呢间法国菜🇫🇷平日好多人等䢂😏上到去已经比环境吸引(图4-5)🥰空间好大 有系欧洲餐厅+私房菜食野vibe🍽假期去无咁多人仲舒服 weekend黎讲价钱唔贵 lunch有跟汤🦆🍗法式油封鸭脾配薯蓉及酸红椰菜 ($178)Signature dish💎卖相几精致😳鸭脾嘅外皮脆薄 中间有一层小肥膏包住鸭肉😈听落邪恶但又唔觉好油腻 似高级版嘅烧鸭x腊鸭😝配上🍊香橙烧汁进一步中和油感 另外红椰菜有阵浓郁烈酒味🥃🌟🐮🥘热内亚洋葱烩牛肉麻花粉 ($108)牛肉份量多又软稔 系牛面颊果种淋嘅程度🤩唔洗咬 仲索哂汁~每旧都吸满左慢煮嘅浓汁 红酒味好出😜第一次食麻花粉🤩一款向内卷嘅面体 比螺丝粉更加烟韧 有明显嚼感 bagel控几钟意呢种面😙🦐浓虾汤 (+$15)海鲜味浓厚 感觉用左海量虾头虾干去熬制🦐🦞🦀个人喜好减少少咸度🎃南瓜汤好有家嘅味道 同平时阿婆煲嘅好似!😍
🎃南瓜汤
好有家嘅味道 同平时阿婆煲嘅好似!😍