2019-10-17
最近观塘开咗间新嘅刀削面,喜欢食刀削面嘅我,当然要试下啦!即刻带妈妈去试,入到店舖,装修清新,青绿系令人觉得舒服。望望餐牌,除了汤面套餐,更有热捞和冷捞,而喜欢食辣的朋友可以选择麻辣系,而且仲有不同的特色小食!麻酱手撕鸡冷捞刀削面🐤:平时食得多汤嘅刀削面,比较少有冷捞,即刻叫咗呢个。呢个刀削面卖相也不错,阵阵的麻酱香味,中间橙色是类似小辣的豆瓣酱,捞完之后混合味是好清新的味道。刀削面也是烟韧的,配上青瓜丝及鸡肉丝,完全有下火的感觉,加上分量十足,食到舔舔脷😋-白菜猪肉云吞刀削面🐷:当饮个汤底嘅时候,发觉汤底既味似曾相识,追问老板之下,原来呢间刀削面就系荃湾的分店,双眼即刻发光,因为10分喜欢食荃湾𠮶间,讲返个汤底非常易入口味道又浓郁,甜甜的又不会太干喉,而且啲菜肉云吞是自家制的,食得出不是很行货,菜肉云吞皮也不会太厚。-生煎小笼包:小笼包也是自家制的,即叫即煎,我一口一个,不过要小心咬开,因为一样中间锁住肉汁,味道也是不错的。-无论午餐定下午茶,刀削面总是简单快捷的选择,而且食材新鲜自家制,食过一定返寻味!