2023-12-01 762 浏览
今日约咗朋友去观塘,大家都想坐得舒服啲,所以拣咗去饮茶。第一次去呢间酒楼,好多独立卡位,坐得舒服,又无平时啲酒楼咁嘈。职员问我地饮乜嘢茶,之后拎咗两包独立茶包俾我哋,干净卫生。QR code 落单,睇到餐牌觉得好搞笑,除咗有点心,炒粉面,仲有刺身,拉面,冻柠茶,奶茶,雪糕。叫咗几款点心,都好好味呢,叫左黑松露鱼子酱三文鱼酥。卖相好靓,三文鱼同鱼子酱好夹,好特别嘅味道。跟住叫咗芋角天鹅,个样好可爱,睇到张相就忍唔住叫,芋角酥炸得好香,仲食埋天鹅条颈,好搞笑。我就最钟意食呢个鲜虾菜苗饺,热辣辣即叫即蒸,皮好薄,鲜虾真系弹牙,仲有好多豆苗,呢个一赞另外叫咗鱼肉让青椒,我食咗两只,第一只好好味,青椒都好夹,第二只青椒就觉得好辣,应该有少量青椒籽喺入边食埋个甜品,柚子炸蛋散,少少甜,炸得好脆。总括嚟讲,可以一试,最欣赏酒楼可以有高格调嘅座位,坐得舒服,又唔系太嘈,点心好味卖相靓。😋Yummy Yummy: 8/10😋

食埋个甜品,柚子炸蛋散,少少甜,炸得好脆。

😋Yummy Yummy: 8/10😋